Pui umplut cu ceapa si mazare

de CookieMonster in Pui, 30 Apr 2013 | 3448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 4 cepe medii
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu ceapa si mazare:

1.Puiul se spala bine, se usuca cu un prosop absorbant, se dezoseaza pieptul de pui (http://www.bucataras.ro/retete/pastrama-din-piept-de-pui-45527.html) cu atentie sa nu rupem foarte tare piele de pe piept si se pune la marinat 24 de ore (dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul).

2. Dupa ce a stat 24 de ore la marinat puiul se umple in cavitatea lasata intre osul pieptului si piele cu ceapa calita impreuna cu mazarea timp de 10 minute.

3. Odata umplut puiul se da la cuptorul preincalzit la 150 C timp de 2 ore impreuna cu marinata. In prima jumatate de ora tava se acopera ca o folie de aluminiu. Se mai stropeste din cand in cand cu sosul din tava si in ultimile 20 de minute il ungem usor cu putin ulei de masline.

Va rezulta un pui foarte fraged, carnea se va desprinde de pe oase, iar umplutura...un deliciu!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu ceapa si mazare" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (29)

Anett 1

30.04.2013, 21:42

foarte delicios trebuie sa fie!

Merisor 1

30.04.2013, 23:40

Moaaa, cum arata!

CookieMonster 1

01.05.2013, 09:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ciuperci si cartofi in vasul roman