Tort Juventus

de angyb in Torturi, 26 Ian 2013 | 5688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 8 oua
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 2 linguri de cacao
  • 8 linguri de faina
  • 1 plic de drojdie pt.dulciuri
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de lapte
  • 250g ciocolata alba
  • 400 ml frisca
  • Sirop:
  • 100ml apa
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingura de esenta de rom
  • Decor:
  • pasta de zahar
  • 250g ciocolata menaj neagra
  • 150 g unt
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Juventus:

Pentru inceput topim pe baie de abur 200 g ciocolata alba cu 200 ml frisca dupa care o lasam la rece.

Blatul:

Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom. Batem spuma albusurile, dupa care adaugam zaharul si continuam pana cand devin lucioase. Adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor. Incorporam faina amestecata cu cacao si drojdia. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ 30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.

Dupa ce se raceste taiem blatul in 3.

Crema:

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand devin spuma, dupa care adaugam 2 linguri de lapte si le punem la fiert pe baie de abur, pana cand se ingrosa, dupa care adaugam ciocolata alba ramasa si amestecam bine pana cand aceasta se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care le mixam cu mascarponele. Adaugam crema de ciocolata alba si mixam bine.

Separam batem spuma frisca ramasa dupa care o adaugam la crema obtinuta si o amestecam bine.

Siropul:

Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam esenta de rom.

Asamblarea:

Blat 1+sirop,1/2 crema+Blatul2 sirop+1/2 crema adaugam si al treilea blat si il insiropam .Taiem marginile pentru ca tortul sa fie drept dupa care turnam desupra glazura (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul ) 

Pentru a realiza logo-ul am facut un sablon si am taiat pasta de zahar dupa acesta si l-am asezat pe tort.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Juventus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici