Pentru inceput topim pe baie de abur 200 g ciocolata alba cu 200 ml frisca dupa care o lasam la rece.
Blatul:
Galbenusurile se mixeaza cu uleiul si esenta de rom. Batem spuma albusurile, dupa care adaugam zaharul si continuam pana cand devin lucioase. Adaugam amestecul de galbenusuri amestecand usor. Incorporam faina amestecata cu cacao si drojdia. Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade aproximativ 30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea.
Dupa ce se raceste taiem blatul in 3.
Crema:
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand devin spuma, dupa care adaugam 2 linguri de lapte si le punem la fiert pe baie de abur, pana cand se ingrosa, dupa care adaugam ciocolata alba ramasa si amestecam bine pana cand aceasta se topeste. Lasam sa se raceasca dupa care le mixam cu mascarponele. Adaugam crema de ciocolata alba si mixam bine.
Separam batem spuma frisca ramasa dupa care o adaugam la crema obtinuta si o amestecam bine.
Siropul:
Topim la foc mic zaharul impreuna cu apa dupa care adaugam esenta de rom.
Asamblarea:
Blat 1+sirop,1/2 crema+Blatul2 sirop+1/2 crema adaugam si al treilea blat si il insiropam .Taiem marginile pentru ca tortul sa fie drept dupa care turnam desupra glazura (topim pe baie de abur ciocolata impreuna cu untul )
Pentru a realiza logo-ul am facut un sablon si am taiat pasta de zahar dupa acesta si l-am asezat pe tort.