Desert prajitura Fraguta

de Constelatialeu in Prajituri, 14 Noi 2021 | 6218 vizualizari

 

Mai aveam in congelator niste fragute ratacite si m-am gandit sa nu se plictiseasca singure in frig, asa ca le-am combinat intr-o prajitura.

 

INGREDIENTE

  • Blat ( 25/35 cm)
  • 270 g albus
  • 200 g zahar
  • 270 g nuca macinata grosier
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura cacao
  • 2 linguri faina
  • Crema
  • 160 g fragi
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g ciocolata alba
  • 6 g gelatina
  • 500 g mascarpone
  • 300 ml smatana penttru frisca+ 4 pliculete zahar vanilat
  • Sirop
  • 1 cana cu cappuccino facuta la Expresorul Prima Latte Breville
  • Glazura
  • 200 g ciocolata Schottegen Praline Noisettes
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fraguta:

Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat, amidonul, faina si cacaoa cernute, amestecand cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca macinata grosier. Am pus compozitia in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 min , am facut testul scobitorii. Am lasat sa se raceasca bine blatul.

Crema :  Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece.Intr-o craticioara am pus fragii, zaharul si laptele, am asezat craticioara pe foc si am amestecat bine pana ce zaharul sa topit, apoi am adaugat galbenusurile si ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida, apoi am incorporat gelatina hidratata. Am lasat sa scada temperatura sub 40 grade. Intre timp am mixat smantana pentru frisca impreuna cu zaharul vanilat. Mascarponele l-am mixat cateva minute apoi am incorporat lingura cu lingura crema de fragi, am adaugat si frisca batuta.

Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara, pe margini am pus banda acetata, am asezat blatul, l-am intepat cu o furculita, apoi am insiropat cu cappuccino. Peste blat am pus crema, am bagat tava la frigider cca 30 min. 

Glazura: Ciocolata am topit-o pe baie de abur, am adaugat si uleiul am omogenizat. Am scos tava din frigider, am turnat ciocolata topita, apoi am cernut cacao deasupra si am trantit tava de masa de 2 ori, apoi m-am jucat cu un bat de frigaruie pe suprafata prajiturii. Am bagat tava din nou la frigider pana a doua zi. A doua zi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fraguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema ganache de ciocolata alba.