Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul si sarea, au fiert pana a picat carnea de pe oase. Am scos carnea din zeama, am ales oasele, carnea...
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat faina, cacao, zaharul vanilat , amidonul si praful...
Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru ca sa-mi usurez munca l-am impartit in doua o parte mai mare una mai mica, apoi am intins aluatul,...
Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in alta reteta cum mi-am pregatit osanza si am pus-o la congelator in pachete de 550 g. Intr-un castron...
Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte, apoi m-am apucat sa fac frisca si crema de cocos. Intr-un castron am pus smantana si laptele( am...
Crema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina, am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce amestecul a...
Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la final am adaugat faina in reprize, cate 200 g. Am framantat un aluat de consistenta unei plasteline mai...
In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor, dar eu zic ca merita efortul. Dupa ce am ales-o am dat-o prin masina de tocat, apoi am cantarit-o , am...
Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept.
Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu...
Intr-un bol am pus ingredientele uscate, le-am amestecat cu un tel, apoi am incorporat ingredientele umede, am omogenizat ingredientele pana am obtinut un aluat mai moale. Am pus hartie de copt in vasul CrokPot-ului, am asezat aluatul, am trantit un pic vasul sa se uniformizeze aluatul.Am asezat...
Coastele de vitel le-am spalat, le-am sters cu un servet, le-am sarat si piperat. Apoi am pus la treaba''cioroiul. Am bagat in priza aparatul, am apasat butonul de rumenire (frigere), am pus ulei in bol, am apasat butonul de pornire, am folosit functia de temperatura ridicata, am asteptat...
Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator, nu a trebuit sa le mai curat si sa le tai, exceptie a facut ceapa pe care am curatat-o si taiat-o...
Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost suficiente cele 400 g faina. Am framantat un aluat omogen, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la...
Cum se prepara Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana:
Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si am...
Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am incorporat gemul de caise si nuca taiata grosier. Vasul aparatului crockpot l-am tapetat cu hartie de...
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut...
Mai intai am scos de la congelator pulpa de miel, am lasat-o sa se dezghete, apoi am frecat-o pe toate partile cu sare, am presarat piper macinat si am crestat-o din loc in loc si am impanat-o cu usturoi, am uns-o cu ulei si am lasat-o la frigider pana a doua zi . A doua zi am asezat pulpa in...
Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat, amidonul, faina si cacaoa cernute, amestecand cu miscari lente de jos...
Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am...
Cum se prepara Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit:
Intr-un castron am pus iaurtul, zaharul, ouale, praful de sare si grisul, am omogenizat, la final am adaugat esenta de lamaie si stafidele.
Am tapetat tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt, am pus 5 foi de placinta...
Bucata de pastrama am asezat-o in vasul crock-pot-ului, am adaugat uleiul si apa, am asezat capacul si am setat functia high, dupa 2 ore am savurat o delicioasa pastrama, n-am facut mamaliga ca de la mamaliga mi se face foame si nu mai aveam rabdare sa mai astept inca 2 ore sa-mi mai fac o...
Am pus in vasul crock-pot-ului apa si zaharul , am setat functia higt si m-am apucat sa curat gutuile si sa le tai juliene.Am pus si gutuile si am lasat cca 3 ore pana ce a fost legat suficient siropul.Am pus dulceata in borcane sterilizate, am asezat peste borcane un prosop si le-am lasat sa se...
Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc impanata cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Ceapa am curatat-o si am taiat-o marunt, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. La final am potrivit de sare si piper, eu n-am nici o problema sa gust,...
Mai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai amestecat de 2-3 ori in el cat sa se topeasca untul, apoi am lasat sa-si vada de treaba cioroiul- alias...
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de ''rangul'' pe care-l poarta (sau fiecare le taie cum ii trece prin cap), asta e partea un pic mai migaloasa...
Intr-o craticioara am pus 150 g zahar la caramelizat, grija mare sa nu se arda, trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Dupa ce am caramelizat zaharul l-am transferat in vasul crock-pot-ului, am imbracat peretii vasului cu caramel, am lasat sa se raceasca bine. Separat am amestecat ouale,...
Mai intai m-am ocupat de coaste pe care le-am taiat bucatele, le-am dat cu sare si le-am lasat sa se odihneasca cca 15 min.
Intr-un castron am pus uleiul de masline, coniacul, piperul, usturoiul, am omogenizat apoi am turnat sosul de rosii cu ardei si am amestecat bine.
La final am pus...
Intr-un castron am pus uleiul de masline, am adaugat toate condimentele, am amestecat bine apoi am tavalit cotletul prin acest amestec, am lasat sa se odihneasca cca 30 min. Apoi am asezat cotletul in vasul crock-pot-ului, am clatit cu apa castronul in care a stat cotletul, apa am turnat-o in...
Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat in bucati mai mici, apoi i-am amestecat cu ulei, sare si usturoi cu ierburi aromate. Carnatul l-am prins cu scobitori formand un fel de cosulet fara fund. Am asezat cartofii pe fundul vasului, apoi am asezat cosuletul din carnati , l-am umplut cu...
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute,...
Ciorba a la Pavaloiu
Picioarele de porc si ciolanul le-am parlit cu arzatorul , apoi le-am spalat bine si le-am bagat la congelator.Vineri, cu o zi inainte de Craciun, le-am pus la fiert cu cateii de usturoi, piperul si sarea, au fiert pana a picat carnea de pe oase. Am scos carnea din zeama, am ales oasele, carnea...
Desert tort de Craciun 2021
Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat faina, cacao, zaharul vanilat , amidonul si praful...
Desert carticele-osanzele cu gem de prune si nuca
Aluatul l-am facut cu o zi inainte, pentru ca necesita timp si rabdare. L-am scos de la frigider , l-am lasat la temperatura camerei, apoi am infainat masa de lucru si am inceput sa intind. pentru ca sa-mi usurez munca l-am impartit in doua o parte mai mare una mai mica, apoi am intins aluatul,...
Aluat cu osanza
Un lucru foarte important inainte sa ne apucam sa lucram aluatul este acela ca in bucatarie trebuie sa fie rece .Osanza am scos-o de la congelator si am lasat-o la dezghetat, am prezentat in alta reteta cum mi-am pregatit osanza si am pus-o la congelator in pachete de 550 g. Intr-un castron...
Desert prajitura Coconut-Clementine
Am folosit un castron mai inalt si cu baza mai mica si gura mai larga, l-am imbracat in folie alimentara, la baza am asezat feliute de clementine, pe margine am pus piscoturi inmuiate in lapte, apoi m-am apucat sa fac frisca si crema de cocos. Intr-un castron am pus smantana si laptele( am...
Desert melci cu crema de vanilie si stafide
Crema : Pregatim crema prima ca sa se raceasca bine pana este gata aluatul. Galbenusurile le-am pus intr-un castron de inox, le-am amestecat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat amidonul si faina, am diluat cu lapte. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce amestecul a...
Desert biscuiti spritati sau biscuitii copilariei
Intr-un castron am pus untura la temperatura camerei, am adaugat zaharul si sarea si am mixat pana ce zaharul sa topit. Am adaugat ouale, esenta de vanilie, praful de copt si am omogenizat, la final am adaugat faina in reprize, cate 200 g. Am framantat un aluat de consistenta unei plasteline mai...
Osanza pentru aluat foitaj
In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor, dar eu zic ca merita efortul. Dupa ce am ales-o am dat-o prin masina de tocat, apoi am cantarit-o , am...
Desert prajitura Prafuri pentru Mos Nae
Mai intai mi-am pregatit tava, ca acolo mi-a luat mai mult timp ( m-am si enervat nitel , ca numai chef de bibilit tavi nu aveam), am imbracat-o in folie alimentara, iar pe margini am pus folie acetata, sa stea teapan si drept. Apoi am facut frisca, smantana rece de la frigider am mixat-o cu...
Desert negresa cu cafea si gem de smochine la Multicooker Crock Pot
Intr-un bol am pus ingredientele uscate, le-am amestecat cu un tel, apoi am incorporat ingredientele umede, am omogenizat ingredientele pana am obtinut un aluat mai moale. Am pus hartie de copt in vasul CrokPot-ului, am asezat aluatul, am trantit un pic vasul sa se uniformizeze aluatul.Am asezat...
Coaste de vitel gatite la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot
Coastele de vitel le-am spalat, le-am sters cu un servet, le-am sarat si piperat. Apoi am pus la treaba''cioroiul. Am bagat in priza aparatul, am apasat butonul de rumenire (frigere), am pus ulei in bol, am apasat butonul de pornire, am folosit functia de temperatura ridicata, am asteptat...
Ciorba de fasole - 1 Decembrie, fara ciolan
Mai intai am pus fasolea la inmuiat de seara. Dimineata am pus-o la fiert si i-am schimbat apa de 3 ori. Asa cum am specificat in rubrica ingrediente , doar mi-am scos legumele de la congelator, nu a trebuit sa le mai curat si sa le tai, exceptie a facut ceapa pe care am curatat-o si taiat-o...
Desert fursecuri fete fericite
Aluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost suficiente cele 400 g faina. Am framantat un aluat omogen, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la...
Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana
Cum se prepara Reteta ieftina si gustoasa de Desert prajitura de post cu foi de napolitana: Mai intai am pregatit ingredientele, am macinat biscuitii, am macinat alunele, am taiat cubulete mai mici rahatul. Intr-un tuciulet mic am pus apa, zaharul si margarina, am pus tuciuletul pe foc si am...
Desert negresa de post (multicooker 5 in 1 digital 5.6 l CrockPot )
Mai intai am pregatit compozitia. Intr-un castron am amestecat ingredientele uscate, faina, zahar, praf de copt si cacao, apoi am adaugat uleiul si apa minerala si am omogenizat. La final am incorporat gemul de caise si nuca taiata grosier. Vasul aparatului crockpot l-am tapetat cu hartie de...
Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea, drojdia si zaharul, apoi am turnat apa calduta, putin cate putin si am inceput sa framant apoi am adaugat si uleiul, am obtinut un aluat moale, elastic si nelipicios. Am lasat aluatul la crescut cca 35-40 min la loc calduros. Dupa ce a crescut...
Pulpa de miel gatita la Multicooker 5 in1 Digital 5.6L Crockpot
Mai intai am scos de la congelator pulpa de miel, am lasat-o sa se dezghete, apoi am frecat-o pe toate partile cu sare, am presarat piper macinat si am crestat-o din loc in loc si am impanat-o cu usturoi, am uns-o cu ulei si am lasat-o la frigider pana a doua zi . A doua zi am asezat pulpa in...
Desert prajitura Fraguta
Blat : Am folosit o tava cu pereti detasabili 24/35 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat, amidonul, faina si cacaoa cernute, amestecand cu miscari lente de jos...
Desert prajitura indecisa cu banane si ness
Tava pe care am folosit-o ( 24/35 cm) am imbracat-o cu folie alimentara la baza, iar marginile cu folie acetata. Am inmuiat 24 de piscoturi in lapte si le-am asezat pe doua randuri pe fundul tavii. Laptele condensat impreuna cu nessul le-am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa, apoi am...
Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit
Cum se prepara Desert placinta cu iaurt grecesc, un deliciu desavarsit: Intr-un castron am pus iaurtul, zaharul, ouale, praful de sare si grisul, am omogenizat, la final am adaugat esenta de lamaie si stafidele. Am tapetat tava ( 24/35 cm) cu hartie de copt, am pus 5 foi de placinta...
Pastrama de oaie la slow cooker Crock Pot
Bucata de pastrama am asezat-o in vasul crock-pot-ului, am adaugat uleiul si apa, am asezat capacul si am setat functia high, dupa 2 ore am savurat o delicioasa pastrama, n-am facut mamaliga ca de la mamaliga mi se face foame si nu mai aveam rabdare sa mai astept inca 2 ore sa-mi mai fac o...
Dulceata de gutui la slow cooker Crock Pot
Am pus in vasul crock-pot-ului apa si zaharul , am setat functia higt si m-am apucat sa curat gutuile si sa le tai juliene.Am pus si gutuile si am lasat cca 3 ore pana ce a fost legat suficient siropul.Am pus dulceata in borcane sterilizate, am asezat peste borcane un prosop si le-am lasat sa se...
Sarmale in foi de varza la slow cooker Crock Pot
Mai intai am tocat carnea, am avut carne de porc impanata cu grasime, am presarat sare si piper si am omogenizat. Ceapa am curatat-o si am taiat-o marunt, apoi am calit-o impreuna cu orezul si am amestecat-o cu carnea tocata. La final am potrivit de sare si piper, eu n-am nici o problema sa gust,...
Budinca de orez la slow cooker Crock Pot
Mai intai am spalat orezul. apoi am pus laptele in vasul crock-pot-ului, am pus sarea, zaharul, zaharul vanilat si bucatele de unt, am adaugat si orezul spalat. Am setat functia higt , am mai amestecat de 2-3 ori in el cat sa se topeasca untul, apoi am lasat sa-si vada de treaba cioroiul- alias...
Tocana Crocktober la slow cooker Crock Pot
Mai intai mi-am pregatit toate ingredientele, aripoiarele le-am taiat, spalat si am presarat putina sare peste ele. Am curatat legumele, le-am spalat si le-am taiat mai marunt in functie de ''rangul'' pe care-l poarta (sau fiecare le taie cum ii trece prin cap), asta e partea un pic mai migaloasa...
Crema de zahar ars la slow cooker Crock Pot
Intr-o craticioara am pus 150 g zahar la caramelizat, grija mare sa nu se arda, trebuie sa capete culoarea chihlimbarului. Dupa ce am caramelizat zaharul l-am transferat in vasul crock-pot-ului, am imbracat peretii vasului cu caramel, am lasat sa se raceasca bine. Separat am amestecat ouale,...
Coaste de porc gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai m-am ocupat de coaste pe care le-am taiat bucatele, le-am dat cu sare si le-am lasat sa se odihneasca cca 15 min. Intr-un castron am pus uleiul de masline, coniacul, piperul, usturoiul, am omogenizat apoi am turnat sosul de rosii cu ardei si am amestecat bine. La final am pus...
Cotlet de porc fara os gatit la slow cooker Crock Pot
Intr-un castron am pus uleiul de masline, am adaugat toate condimentele, am amestecat bine apoi am tavalit cotletul prin acest amestec, am lasat sa se odihneasca cca 30 min. Apoi am asezat cotletul in vasul crock-pot-ului, am clatit cu apa castronul in care a stat cotletul, apa am turnat-o in...
Carnati impletiti gatiti la slow cooker Crock Pot
Am curatat cartofii, i-am spalat si taiat in bucati mai mici, apoi i-am amestecat cu ulei, sare si usturoi cu ierburi aromate. Carnatul l-am prins cu scobitori formand un fel de cosulet fara fund. Am asezat cartofii pe fundul vasului, apoi am asezat cosuletul din carnati , l-am umplut cu...
Ghebe gatite la slow cooker Crock Pot
Mai intai am dat o tura prin gradina, dupa cateva zile ploioase si mi-am adunat niste frumuseti de ghebe, apoi le-am curatat la codite, le-am spalat bine de impuritati, le-am asezat in vasul crock-pot-lui, am presarat sare ,piper, am adaugat uleiul de masline si cateii de usturoi taiati feliute,...