Am uitat ca trebuie sa pun si paine cand impart si ca sa nu pun o biata felie m-am pus pe framantat niste chifle, am vazut reteta la Jamila. Era ceva ciudat, simteam ca ceva am uitat si prea terminasem eu repede treaba, ghinion ca nu era asa, dar am scos-o la capat si fix la orele 22.24 m-am pus sa scriu reteta dupa ce am infulecat o chifla fierbinte.
Mi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata faina, am adaugat sarea si untul moale si am mixat pana ce aluatul sa dezlipit de peretii castronului. Am scos aluatul din castron, am format o bila, am asezat bila in alt castron uns cu ulei si am lasat la crescut cca 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Am scos pe blatul de lucru aluatul crescut l-am impartit in doua am format doua suluri si le-am impartit pe cat posibil in bucati egale, mi-au iesit 9. Am format bile , le-ama sezat in tava pe hartie de copt, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat la crescut inca 30 min, apoi le-am uns cu lapte si am presarat mac deasupra. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 15 min sau pana a inceput sa se rumeneasca frumos. Am mancat una asa fierbinte, mirosea dumnezeieste in casa. Le-am lasat in tava si le-am acoperit cu un prosop. Sper ca maine sa nu uit sa le pun pe fafurii.