Desert tort de Craciun 2021

de Constelatialeu in Torturi, 23 Dec 2021 | 3606 vizualizari

 

Craciun Fericit !

 

INGREDIENTE

  • Blat - 22 cm
  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 120 g faina
  • 150 g zahar
  • 15 g amidon
  • 20 g cacao
  • 15 g praf de copt
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 2 linguri ulei
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 150 g lapte condensat
  • Frisca
  • 300 g smantana pentru frisca
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 1 borcan de 800 g cu visine in sirop propriu
  • Decor drajeuri multicolore
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de Craciun 2021:

Blat : Am folosit un inel reglabil pe care l-am reglat la 22 cm si l-am tapetat cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Separat am amestecat faina, cacao, zaharul vanilat , amidonul si praful de copt, toate cernute. Am adaugat in gredientele solide in bezea, amestecand de jos in sus cu miscari lente, la final am incorporat si uleiul, tot cu miscari lente de jos in sus. Am pus aluatul in forma, am dat forma la cuptor, preincalzit la 180 grade, cca 30 min, am facut testul scobitorii. Am scos blatul din cuptor si l-am lsata sa se raceasca, pana a doua zi.

Frisca : Smantana pentru frisca rece de la frigider, am pus-o intr-un castron, am adaugat zaharul vanilat si am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Crema : Intr-un castron am pus mascarponele si laptele condensat si am mixat pana am obtinut o crema ferma, apoi am incorporat frisca in crema.

Asamblare : Blatul l-am taiat in 4 parti. Am asezat prima parte pe o farfurie, am insiropat cu sirop de la visine, apoi am intins un strat de crema peste care am asezat visine. Am procedat la fel cu fiecare blat in parte. Am imbracat tortul in crema ramasa, am oprit un pic de crema pe care am colorat-o si am ornat tortul, apoi am presarat drajeuri colorate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de Craciun 2021" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Panacris 1

25.12.2021, 21:45

Sărbători cu bine și multă sănătate!

Rocsi 1

27.12.2021, 19:57

Un deliciu, mai ales ca are si visine!

miki_a 1

06.01.2022, 10:16

Ce muuult îmi place acest tort! Ai tăiat blatul perfect (oare cu cutter-ul?!?)....Cu ce ai colorat crema roz-somon? Mulțumesc pentru un eventual răspuns!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort inimioara