Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2021 | 3751 vizualizari

 

Am cumparat niste faina de cocos de la Lidl si am zis sa vad ce este de capul ei. Am facut un blat cu diametrul de 20 cm,nu l-am vrut inalt, oricum nu a crescut cine stie ce, blatul l-am insiropat bine cu sirop din compot de piersici.

 

INGREDIENTE

  • Blat cu faina de cocos ( diametrul de 20 cm)
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina cocos
  • 1 lingura rasa cu cacao
  • un praf de sare
  • Crema cu iaurt si mascarpone
  • 3 oua
  • 120 g zahar
  • 2 linguri lapte
  • 250 g iaurt in stil grecesc 5,4% grasime
  • 250 g mascarpone
  • 10 g gelatina + 40 ml apa rece
  • piersici din compot taiate marunt
  • 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compotul de piersici
  • Frisca
  • 400 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime
  • 2 linguri zahar farin
  • decor
  • aschii pe ciocolata
  • piersici
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici:

Blat diametrul 20 cm. Am folosit un inel de tort reglabil, tapetat cu hartie de copt. Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, am incorporat galbenusurile apoi faian de ccos si cacao. Am pus compozitia in forma si am dat forma la cuptor pentru cca 14-15 min. Am scos blatul din forma si l-am lasat sa se raceasca.

Crema de iaurt si mascarpone : Am pus galatina la hidratat in apa rece.  Intr-un castron de inox am pus ouale impreuna cu zaharul si laptele, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce compozitia si-a dublat volumul. Am tras castronul de pe baia de abur si am incorporat gelatina hidratata. Separat am mixat iaurtul si mascarponele, apoi am incorporat crema de oua. Am lasat cateva minute crema pana am montat inelul de tort, reglat la 20 cm , am sezat folie acetata. Am pus inelul pe o farfurie, am asezat blatul si l-am insiropat bine cu sirop de la compot, pe margine am asezat 19 piscoturi inmuiate in sirop de la compot, apoi am turnat crema de iaurt si mascarpone. Am taiat 2 jumatati de piersica in cubulete mai mici si le-am adaugat peste crema.Am mixat smatana pentru frisca impreuna cu zaharul farin, apoi am asezat o parte din frisca peste crema de iaurt si mascarpone. Am ornat cu persici taiate , frisca si aschii de ciocolata. Am dat forma la frigider pentru cca 4 ore. Dupa 4 ore am scos inelul si folia acetata si am trecut la sedinta foto.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt, mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de coacaze si dulceata de soc