Desert Tobite

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Mar 2022 | 7310 vizualizari

 

Am zis sa bat toba ca a venit Primavara, nu mi-a iesit o toba mare, mi-au iesit o multime de tobite micute si delicioase. 

 

INGREDIENTE

  • Pt. bezea cu nuca
  • 160 g albus de ou
  • un praf de sare
  • 240 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingura zeama lamaie
  • 150 g nuca prajita si macinata
  • Pt. crema
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • un praf de sare
  • 50 g cacao
  • 1 lingura cogniac Alexandrion
  • 300 g unt cu 82% grasime, moale la temperatura camerei
  • Pentru tavalit
  • nuca prajita si macinata - pe asta n-am mai cantarit-o, sa fie sa se ajunga
Portii: 70
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Tobite:

 Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat zaharul, sarea si cacao si am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce crema a ajuns la temperatura de 75 grade ( mi-am achizitionat un termometru care ma ajuta foarte mult, mai ales cand sunt presata de timp si nu mai stau sa ''dau in bobii'' cand e gata crema). Am luat castronul de pe baia de abur, am adaugat cogniacul si am lasat sa se raceasca. Cand crema de cacao era inca calduta spre rece, am luat cate o lingura de crema si am incorporat-o in untul moale. Am procedat asa pana am terminat toata crema de cacao de incorporat.

Bezele cu nuca : Albusurile cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si zeama de lamaie le-am pus intr-un castron de inox, am pus castronul pe baie de abur si am amestecat cu un tel, pana a ajuns la temperatura de 70 grade. Am luat castronul de pe baia de abur si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, nu trebuie sa cada cand intorci castronul invers. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus, am pus compozitia intr-un posh cu dui rotund si am format bezele, nu le-am facut foarte mari, am vrut sa-mi iasa niste tobite mici, cat sa mananci una dintr-o inghititura, diametru aproximativ 3 cm. Am preincalzit cuptorul la 180 grade, apoi am redus temperatura foc mediu spre mic la cuptorul cu gaze, am asezat tava in cuptor si am lasat usa cuptorului intredeschisa, am bagat coada unei linguri de lemn. N-am cronometrat cat au stat, trebuie sa obtinem niste bezele tari si cu o culoare deschisa. Necesita un timp mai indelungat, ca sa se usuce bine, la cuptorul electric se reduce timpul de asteptare, pentru ca se pot regla temperaturile dorite. Se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca apoi se dezlipesc de pe hartia de copt sau foaia de silicon.

Asamblare tobite : Am ales bezelele egale, intr-un posh am pus crema racita bine ( e bine sa fie mai rece in bucatarie, sau sa tinem posh-ul cu crema cateva min la frigider) Am asezat crema pe partea mai motata, am asezat peste crema a doua bezea cu motul in crema, apoi am tavalit prin nuca macinata partea cu crema.E un pic migalos dar merita din plin, sunt delicioase.

TIPS-URI

1

apa de sub vasul cu crema nu trebuie sa atinga fundul vasului

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Tobite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si capsuni