Desert prajitura cu afine si crema pralina

de Constelatialeu in Prajituri, 12 Feb 2022 | 3451 vizualizari

 

Mie cand imi pica pe ceva anume nu ma las pana nu fac, asa mai zilele trecute mi-am pregatit terenul pentru o prajitura, nu stiam exact cum o sa fie dar stiam sigur ca o sa folosesc paillete feuilletine sau pe romaneste biscuit frantuzesc crocant si sfaramicios si pasta de alune pralinate, ambele retete le gasiti in pagina mea. Bun, deci doua ingrediente le aveam, asa ca mai ramanea sa vad ce combinatii o sa fac si uite ce a iesit, acusica scriu sa nu uit ce si cum.

 

INGREDIENTE

  • Blat cacao - tava 25/35 cm
  • 3 oua mari
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri rase cu cacao
  • 4 linguri faina
  • un praf de sare
  • Blat cu bezea si migdale x2
  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri migdale prajite si macinate
  • un praf de sare
  • Crema de afine cu mascarpone
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smatana pentru frisca
  • 200 g dulceata afine blendate
  • 2 foi gelatina
  • Crema de praline
  • 500 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml lapte 3,5% grasime
  • 300 g pasta de alune pralinate
  • 3 foi gelatina
  • Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate
  • 160 g ciocolata alba Callebaut
  • 150 g paillete feuilletine
  • 60 g pasta de alune pralinate
Portii: 28
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu afine si crema pralina:

Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, apoi am adaugat faina si cacao, la final am incorporat si laptele. Am tapetat tava cu hartie de copt si am intins amestecul in tava. Am dat tava la cuptorul preincalzit pentru cca 20 min. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul apoi am detasat hartia de copt.

Blat de bezea cu migdale - am facut doua blaturi deci am repetat de 2 ori procedura si ingredientele. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez, apoi am incorporat faina si migdalele prajite si macinate. Am tapetat tava cu hartie de copt, am intins compozitia in tava si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 17 min. Am lasat sa se raceasca bine apoi detasat hartia de copt.

Crema de afine cu mascarpone :Intr-un castron am mixat 100 ml smantana pentru frisca cu mascarponele.Dulceata de afine am blendat-o apoi am incorporat-o in amestecul de smantana cu mascarpone. Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Separat am topit 150 g ciocolata cu 100 ml smantana pentru frisca, am tras vasul de pe foc si am incorporat gelatina hidratata, foile le-am stors bine de apa. Ciocolata topita am incorporat-o in crema de mascarpone cu afine.

Asamblare : Am folosit o tava cu pereti detasabili, am imbracat peretii cu folie acetata, am asezat blatul de cacao apoi am intins crema de afine cu mascarpone, am dat tava la frigider cca 20 min, apoi m-am apucat sa fac crema de praline

Crema de praline : Am mixat 450 ml smantana pentru frisca pana am obtinut o frisca ferma. 50 ml lapte cu 50 ml smantana pentru frisca le-am infierbantat apoi am adaugat foile de gelatina hidratat in apa rece, dupa ce am tras laptele de pe foc. Intr-un castron am pus pasta de alune pralinate, am adaugat laptele si am mixat, la final am incorporat frisca. Am scos tava de le frigider am asezat blatul cu migdale, am intins crema, apoi am asezat si al doilea blat cu migdale, am presat un pic sa se faca aderenta cu crema.Am dat din nou la frigider pana am pregatit crocantul de alune.

Crocant cu ciocolata si pasta de alune pralinate :Am topit ciocolata, apoi am amestecat-o cu pasta de alune pralinate , la final am adaugat biscuitul sfaramat si am amestecat repede. Am scos tava din frigider si am intins crocantul, trebuie sa ne miscam repede sa nu se intareasca. Am bagat tava la frigider pana a doua zi cand am portionat-o cu grija cu ajutorul unui cutit zimtat, crocantul este tare si a trebuit sa lucrez cu grija sa nu se sfarame. Pana la urma am scos-o la capat. Sa avem pofta zic si sa ne traiasca sarbatoritul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu afine si crema pralina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

oanapl 1

13.02.2022, 18:38

Delicioasă! Îmi plouă în gură când o văd!

Rocsi 1

15.02.2022, 21:32

Wow, cat de minunata si de muncita este aceasta prajitura! Felicitari, Cleme!

mirela0911 1

20.02.2022, 10:35

Grozav arata! Nici nu a fost buna, asa-i?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu afine si lamaie