publicat la 23.10.2015
publicat la 23.10.2015
publicat la 22.10.2015
“Vraişte” este parola zilei. Repet-o de fiecare dată cînd nu cunoşti răspunsul unei întrebări, dar şi atunci cînd vrei să-ţi impui punctul de vedere. “Şefu’, ce facem cu facturile-alea neplătite?” Vraişte! Din punct de vedere sexual, treburile stau la fel.
Bucataras.ro
[email protected]
Gogosi a la Motan la Oale
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Daca folosim drojdie proaspata, se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte caldut si se lasa sa se umfle 10-15 min. la loc calduros. Eu am folosit un plic de drojdie uscata de 7 g asa ca am amestecat-o direct in faina cernuta...
Vinete evantai
Se spala vinetele, se usuca si apoi se taie pe lungime in felii potrivite pana la cotor. Se apasa un pic pe ele sa arate ca un evantai si se pun intr-o tava unsa cu un pic de ulei. Sunt mai usor de umplut asa, direct in tava. Punem feliile de sunca intre feliile de vinete. Apoi se pune...
Tort cu crema suhaida
Blatul: Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se...
Placinta ruseasca cu branza
(Daca va plac stafidele, acum se pun la inmuiat. Eu am sarit pasul acesta pentru ca nu le plac copiilor.) Se pune grisul intr-un castron cu iaurtul (sau smantana), se amesteca si se lasa deoparte minim 30 minute. Branza se da prin sita sau la robot pana devine o crema, daca e cazul. Branza...
Placinta dobrogeana (a la Merisor)
Am avut un pachet de foi de placinta cu 14 foi. Le-am impartit in 3, doua grupuri de cate 5 foi si unul de 4 foi. Am uns o tava obisnuita de cuptor cu unt. Restul de unt l-am topit si am pensulat pe rand fiecare foaie din cate un grup. Branza se amesteca cu 350 de grame de iaurt si se...
Peste spaniol cu legume
Se procedeaza astfel: Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de dafin. Pe deasupra se pun ardeii taiati felii, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii...
Negresa cu crema de vanilie
Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase....
Placinta cu dovleac
Dovleacul se curata, se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul si scortisoara si se caleste intr-o cratita neaderenta pana se evapora lichidul. Se lasa sa se raceasca si se prepara aluatul, astfel: Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat...
Placinta frageda cu mere
Se freaca, cu o lingura de lemn, ouale intregi cu zaharul, praful de sare si zaharul vanilat pana se albeste compozitia (aproximativ 10 min.) Se adauga uleiul, lingura cu lingura, si se continua omogenizarea. Acum se adauga si bicarbonatul stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie. Apoi se...
Mancare de mazare
Se curata si se taie marunt o ceapa potrivita. Se caleste in ulei. Se adauga morcovii si se calesc si ei un pic. Se adauga un pic de apa calda. Se adauga mazarea (eu am avut congelata, cumparata de la Kaufland - o minunatie de mazare, foarte frageda si dulce) si se completeaza cu apa calda cat...
Cuib de viespi
Se cerne faina intr-un lighean. Se adauga plicul de drojdie. Se dizolva zahărul şi zahărul vanilat împreună cu sarea în laptele călduţ. Se topeste untul si se bat cu o furculita cele doua oua. Amestecaţi făina cu ouă le, untul topit şi laptele. Frământaţi...
Salata de ton cu porumb
Se scurg conservele de ton si cea de porumb. Se amesteca intr-un bol. Se adauga aproximativ 250-200 g de iaurt gras, pana la o consistenta potrivita de intins pe painea prajita. Se asezoneaza cu sare si piper. Se lasa 10 minute la frigider sa se imprieteneasca si apoi se serveste cu mult elan!...
Ciorba de ardei umpluti
In primul rand pregatim ardeii: se spala bine, se scoate cu grija cotorul, se spala de seminte, se verifica sa nu fie iuti (se gusta un pic din vana ardeiului) si se lasa la scurs. Carnea tocata se amesteca cu orezul, spalat bine si scurs de apa, o ceapa tocata marunt, oul si condimentele:...
Cornulete fragede cu untura reteta veche
Cum se prepara reteta Cornulete fragede cu untura reteta veche Reteta cere, dupa cum ati vazut, 500 g de untura. Eu am avut aproximativ 300 de grame untura si am completat pana la 500 cu unt. Se amesteca untura cu apa, zaharul, otetul si esenta. Nu va stresati prea tare ca nu se...
Prajitura Tosca
Pornim cuptorul la 180 de grade, Pregatim o tava (25x38 cm, a fost a mea): o ungem cu unt/margarina si o tapetam cu faina. Blatul. Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Se adauga zaharul si mixam la viteza mare pana obtinem o bezea tare si lucioasa ca nu cade din vas....
Ostropel de pui
Pulpele se curata, apoi se spala bine si se usuca. Le-am taiat in doua pentru ca erau destul de mari. Se condimenteaza. Se pune ulei intr-o cratita si se incinge. Se adauga pulpele si se prajesc bine pe ambele parti. Cand sunt prajite, se adauga vinul si se lasa la innabusit sub un capac,...
Gogosele pufoase
Se bat ouale bine cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Apoi se adauga iaurtul si, apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se pune ulei mai multisor la incins, cu focul dat la mic si se toarna gogosile cu lingurita. Se prajesc destul de repede. Sunt super bune! Pofta buna!
Pupuri (placinta ardeleneasca cu varza/branza)
Am avut doar 25 de grame de drojdie proaspata, dar, din fericire am avut si un pliculet de drojdie uscata Dr. Otker, Asa ca drojdia uscata am amestecat-o cu faina cernuta intr-un lighean, iar cea proaspata am dizolvat-o cu o lingurita de zahar, 2 lingurite de faina si un pic de apa calduta. Am...
Paine rapida in 30 de minute
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici, apoi o amestecam cu drojdia si zaharul. Amestecam laptele si apa si le incalzim la foc mic, cca 1 minut. Amestecul nu trebuie sa fie fierbinte, ci doar usor caldut. Turnam apa si laptele in centrul fainii, adaugam uleiul si incepem sa framantam....
Pizza cu margine de branza
Se sfarama drojdia cu o furculita si se amesteca cu apa calduta in care am dizolvat zaharul. Se presara putina faina si se lasa la crescut 10=15 minute. Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face o groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se...
Briose cu ciocolata
Ciocolata razuita se amesteca bine cu faina. zaharul si praful de copt. Untul, la temperatura camerei, se amesteca bine cu oul si apoi se adauga laptele batut. Se amesteca cele doua compozitii si se pun in forma de briosa, unsa cu unt, in cazul meu. Se coc 20 de minute la foc mediu sau pana...
Briose cu cascaval
Se combina ingredientele uscate, apoi cele lichide si se omogenizeaza cele doua compozitii. Se ung formele cu unt si se umplu pe trei sferturi. Se coc la foc mediu pentru 20 de min. sau pana trece testul cu scobitoarea. Delicioase!
Briose cu ciocolata
Am topit untul intr-un ibric si in el am topit ciocolata rupta in bucati. Am lasat deoparte sa se raceasca usor. Ouale le batem cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie timp de 3 minute la mixer. Peste compozitia de oua , turnam crema de unt si ciocolata si mxam in continuare....
Saseasca cu branza dulce
Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se...
Prajitura C&C
In primul rand, se fierb 300 de gr de zahar cu apa si cacao pe aburi. Se lasa la racit, sa nu fie fierbinte. Apoi se adauga 6 galbenusuri si se amesteca bine. Se lasa deoparte. Blatul: Se mixeaza 6 albusuri cu un praf de sare si cu o lingura de zahar. Apoi se adauga 5 linguri din...
Rulada cu crema de ciocolata
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare , se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala...