Tort cu crema suhaida

de CarmenBlue in Torturi, 22 Oct 2015 | 15048 vizualizari

 

Stiu, nu arata spectaculos, la fel ca cele postate de bucatarasii priceputi, apoape ca nu e nici frumos :D
Daaaaar, e facut cu multa dragoste pentru iubitul meu sot a carui zi de nastere a fost duminica (Sa ne traiasca, la multi ani!), e foarte gustos si e preferatul sotului meu! L-am facut la repezeala, nu era in plan pentru ca anul acesta am calatorit de ziua lui, dar ne-am gandit sa-i facem totusi o surpriza! Asa ca e ornat mai putin catre deloc, cu ce aveam prin casa sambata seara, inainte de plecare. Dar, ma repet, tortul este foarte bun, in special crema. Daca vreti sa vedeti acelasi tort, ornat frumos, va invit sa intrati pe linkul de mai jos.
Reteta am preluat-o de la Vero, de pe site-ul reteteculinare.ro, o bucatareasa care mie imi place foarte mult!
Sursa:http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/dulciuri/tort-cu-crema-suhaida-1210/

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema suhaida:

  • 250 g zahar
  • 3 oua
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita faina
  • 4 linguri varf cacao
  • 250 g unt sau rama de prajituri
  • esenta rom

Sirop pentru insiropat blatul:

  • 150 ml apa
  • 6 linguri zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema suhaida:

 

Blatul:
    Se bat albusurile foarte bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se continua mixatul. Urmeaza galbenusurile, puse toate deodata. Se renunta la mixer si se adauga faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor de sus in jos cu o paleta. Se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

Crema:
    Mixam ouale intregi cu zaharul 5 minute. Punem laptele, faina si cacaoa. Le amestecam sa se omogenizeze si apoi le turnam intr-un vas cu fund dublu pe care il punem la foc mic. Se amesteca tot timpul cu o lingura de lemn pana se ingroasa bine. Incepe sa se ingroase cam in 12-15 minute. Se lasa la racit.

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza putin si apoi se adauga, lingura cu lingura, crema racita bine. Se mixeaza pana se omogenizeaza si la sfartsit, optional, se adauga cateva picaturi de esenta de rom.

Siropul:
   Se fierba apa cu zaharul si se lasa la racit.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza si se umple cu crema delicioasa. Se orneaza dupa placere si dupa fantezie!

 

 

TIPS-URI

1

Forma de tort a fost de 26 de cm diametru.

2

Crema este deosebit de buna.

3

Tortul se taie mult mai usor a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema suhaida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (12)

Catalina L 1

22.10.2015, 20:38

Rocsi 1

22.10.2015, 21:16

Mmmm...

CarmenBlue 1

23.10.2015, 10:50

Va multumesc, dragi prieteni si pentru urari si pentru aprecieri. Si mai ales pentru prietenia voastra!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pavlova