Si.... sa spargem gheata :) Reteta din care m-am inspirat a fost aceasta: http://www.bucataras.ro/retete/rulada-din-albusuri-cu-crema-de-vanilie-41188.html (multumesc frumos). Am adus unele mici modificari, in functie de ce am avut la indemana. A iesit delicioasa,toata lumea a fost incantata, mai ales copiii mei (cei dependenti de dulciuri :))) in special ciocolata).
PS: Nu cred ca e locul aici, dar vreau sa va spun ca va iubesc si ma bucur ca m-ati invatat atat de multe lucruri. Va multumesc si va imbratisez, cu mult drag, dragii mei bucatarasi!
Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Apoi se adauga galbenusurile. Faina se amesteca cu grisul si se amesteca usor cu o paleta in compozitia de oua. Se adauga si coaja de la o portocala (spalata bine, bine inainte de a fi rasa).
Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. (24/30 cm). Se introduce in cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute, pana se rumeneste usor. Se scoate hartia de copt usor si se ruleaza intr-un prosop usor umezit si se lasa la racit.
Pentru crema: se mixeaza laptele rece cu frisca lichida rece si cu plicul de creme ole cateva minute pana se obtine o crema consistenta.Se pune in frigider pana se raceste rulada.
Se desface rulada din prosop si se unge uniform cu crema.Se ruleaza si se strange in folie alimentara. Se tine in frigider pana a doua zi sau cel putin 3 ore pana se intareste crema.
Se poate presara zahar pudra sau, asa cum am facut eu, praf de cacao (Nesquick).Se taie felii si se serveste.
Pofta Buna!
1
Ingredientele sunt pentru o singura rulada. Ce se vede in poza este rulada taiata in doua, ca sa incapa pe platou.