Sunt o mare amatoare de preparate cu branza. Orice fel de branza. Asa ca aceasta reteta mi-a atras atentia. Multumesc laura_n. Tu ai fost sursa mea de inspiratie.
Se pune la fiert laptele. Adaugam grisul si amestecam astfel bine, bine cu un tel ca sa nu se formeze gogoloase (sau dodoloti, cum le zice mama mea :D) . Lasam sa fiarba cam 15 minute, timp in care amestecam sa nu se prinda. La urma, se adauga 6 linguri de zahar si un plic de zahar vanilinat. Se amesteca bine si se da deoparte.
Branza de vaci se amesteca intr-un castron cu restul de zahar, cu un plic de zahar vanilat si cu ouale. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, untul topit si racit si apoi faina. Se omogenizeaza totul si la sfarsit se adauga si coaja rasa de la o lamaie (spalata bine, bine inainte de aceasta operatie).
Intr-un vas termorezistent, uns cu unt, se intinde compozitia de gris si se niveleaza. Apoi se adauga compozitia de branza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace cam 34-40 de min. la foc mediu. Se opreste focul si se mai lasa 15 minute in cuptor. Apoi se scoate, se lasa la racit si se poate pudra cu zahar.
Pofta buna!
1
Eu nu am mai pudrat-o cu zahar pentru ca era destul de dulce si nici nu le place copiilor mei. :D
2
Se poate servi cu dulceata.