O mancarica pe care, din pacate, nu o fac atat de des pe cat mi-as dori!
Se curata si se taie marunt o ceapa potrivita. Se caleste in ulei. Se adauga morcovii si se calesc si ei un pic. Se adauga un pic de apa calda.
Se adauga mazarea (eu am avut congelata, cumparata de la Kaufland - o minunatie de mazare, foarte frageda si dulce) si se completeaza cu apa calda cat sa fie acoperita. Se lasa 10-15 min. la fiert, in functie de cat e mazarea de moale.
Se adauga condimentele, un ardei spalat si taiat in doua. Se mai lasa 10 minute.
Se poate completa cu apa calda daca mai e cazul.
Se verifica daca s-au inmuiat legumele si se adauga un amestec de faina dizolvata in 2-3 linguri de apa rece pentru ingrosarea mancarii. Se lasa sa dea un clocot, doua. Se opreste focul si se adauga frunzele de patrunjel/marar taiate marunt. Se pune capacul si se lasa 10 minute. Se serveste cu multa pofta!
1
Se poate servi cu orice carne doriti. Copiii au vrut cu cremvursti, de data aceasta.
2
Sau fara carne, avem o delicioasa mancare de post.