Pizza cu margine de branza

de CarmenBlue in Pizza, 15 Apr 2014 | 2772 vizualizari

 

Desi sunt toata ziua pe bucataras.ro (fiica-mea zice ca sunt dependdenta :D), nu am intotdeauna timp sa postez retetele incercate. Dar, acum 2 zile, am facut prima mea pizza de casa si, din fericire pentru mine si familia mea, am incercat reteta Dianei_k (http://www.bucataras.ro/retete/pizza-cu-margine-de-branza-51932.html) si ii multumesc din suflet :*. A iesit un aluat si o pizza nemaipomenita!!! Dementiala, cum zice baiatul meu. Foarte, foarte bun aluatul si usor de lucrat. Ca sa nu mai zic de rezultatul final. Dragi bucatarasi, incercati cu toata increderea ca nu o sa va para rau! P.S. Sa nu va luati dupa calitatea pozelor. Specialista (fiica-mea :)) nu era disponibila.

 

INGREDIENTE

ALUATUL

  • 500g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 1 cub mic de drojdie (25 g)
  • 1 lingura sare
  • 1 linguri zahar
  • 3 linguri de ulei de masline

UMPLUTURA

  • 200 g telemea rasa amestecata cu iaurt grecesc
  • 4-5 linguri ketchup
  • salam uscat
  • sunca
  • masline
  • ciuperci
  • amestec de condimente Italia (Kaufland)
  • cascaval
  • porumb din conserva
  • sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu margine de branza:

Se sfarama drojdia cu o furculita si se amesteca cu apa calduta in care am dizolvat zaharul. Se presara putina faina si se lasa la crescut 10=15 minute.

Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face o groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Se rastoarna pe masa (nu necesita faina in plus) si se imparte in doua parti. O parte se intinde cu sucitorul in tava asternuta cu hartie de copt, cealalta se intinde intr-o fasie lunga, lata de o palma. Pe fasia de aluat se intinde telemeaua rasa si amestecata cu iaurt, se ruleaza sul, si apoi se taie felii late de 2cm. Se aseaza fiecare bucata pe marginea aluatului de pizza.

Se unge blatul cu ketchup. Se presara cu salam, ciuperci, masline, porumb, fiecare dupa placere si in functie de ce are in frigider. Se condimenteaza.Se rade cascavalul si se introduce in cuptor. Se coace la 200 de grade timp de 20 de minute (sau dupa cum stiti ca va coace cuptorul).

Pofta bune si multumesc diana_k!


 

TIPS-URI

1

Este foarte buna si a doua zi, nu se intareste deloc.

2

Abia am mai reusit sa prind cateva bucati sa le fac poza :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu margine de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Ubulika 1

16.04.2014, 08:58

superrrrr!!

CarmenBlue 1

16.04.2014, 13:33

Va multumesc, dragii mei prieteni si va doresc Sarbatori Luminate

pity19 1

16.04.2014, 14:11

Nu am incercat niciodata sa fac pizza asa , oricum arata tare bine!!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu prosciutto crudo