Aceasta reteta am descoperit-o de foarte mult timp, pe site-ul Retete culinare (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/peste-spaniol-cu-legume-598/) Am incercat-o, ne-a placut mult si, de atunci, o fac mereu de Revelion.
Va invit cu drag sa o incercati!
Se procedeaza astfel:
Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de dafin.
Pe deasupra se pun ardeii taiati felii, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii subtiri pe lung, cateii de usturoi necuratati de coaja - ies mai gustosi asa, copti in coaja lor.
Se stropeste totul cu ulei, in special cartofii, si se acopera cu felii de lamaie si portocala.
Se acopera tava cu folie si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu sau pana intra usor furculita in peste.
La sfarsit se pun pe deasupra cateva linguri de pasta de rosii si se mai pune 5-10 minute in cuptor, neacoperita.
Pofta buna!
1
Aceasta mancare este un deliciu, va promit!