Peste spaniol cu legume

de CarmenBlue in Peste, 14 Oct 2015 | 3504 vizualizari

 

Aceasta reteta am descoperit-o de foarte mult timp, pe site-ul Retete culinare (http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_peste/peste-spaniol-cu-legume-598/) Am incercat-o, ne-a placut mult si, de atunci, o fac mereu de Revelion.
Va invit cu drag sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri peste
  • 4 morcovi
  • 1-2 cepe albe
  • 4 cartofi mari
  • 1 ardei verde, 1 ardei rosu, 1 ardei alb
  • optional catei de usturoi
  • 1 lamaie sau suc de lamaie
  • 1 portocala
  • ulei, sare, piper boabe, condimente pentru peste
  • cateva linguri pasta de rosii sau bulion
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste spaniol cu legume:

 Se procedeaza astfel:

Intr-o tava mai mare se pune un pic de ulei. Se aseaza pestele in centru si in jur se pun cartofi taiati felii mai groase.Se pune sare si piper boabe, doua foi de dafin.

Pe deasupra se pun ardeii taiati felii, ceapa taiata felii groase, morcovii taiati felii subtiri pe lung, cateii de usturoi necuratati de coaja - ies mai gustosi asa, copti in coaja lor.

Se stropeste totul cu ulei, in special cartofii, si se acopera cu felii de lamaie si portocala.

Se acopera tava cu folie si se da la cuptor 30 de minute la foc mediu sau pana intra usor furculita in peste.

La sfarsit se pun pe deasupra cateva linguri de pasta de rosii si se mai pune 5-10 minute in cuptor, neacoperita.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Aceasta mancare este un deliciu, va promit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste spaniol cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Filé de macrou în crustă de ovăz, cu rubarbă şi sos de maioneză cu leurdă