Stiu, stiu....o sa-mi spuneti ca mai e timp pana la Craciun ! Dar m-am gandit ca e bine sa stie si incepatorii cu ce sa se aprovizioneze.
Matele se spala, se curata de grasime, asa cum am spus la caltabosi.
Ficatul se taie in bucati mici, care se pun in apa fiarta pentru 10-15 minute. In acest timp se taie marunt carnea, grasimea si se pun la fiert. Cand sunt gata fierte se scot se lasa la racit si se dau (carnea, grasimea, ficatul) prin masina de tocat impreuna cu ceapa care a fost calita. Intreaga compozitie se da de trei ori prin masina de tocat, ca sa iasa fina. Pentru fiecare kilogram de compozitie se adauga 20-25 g. sare, 3-5 g. piper, 2-3 cuisoare pisate.Se amesteca totul bine si se umplu matele, se leaga la capete, se pun la fiert la foc lent timp de 30-40 minute.Se scot cu strecuratoarea si se pun in alt vas cu apa rece, iar dupa ce se racesc se scot din apa si se pun la scurs.Acest preparat se pastreaza timp indelungat ,dar la rece.
1
Trebuie sa fie mata netede si nu prea groase sau mate subtiri.
2
Se poate pune carne cu grasime, in lac de carne si grasime.