Ciorba de curcan

de Bunica in Supe/Ciorbe, 17 Oct 2009 | 15226 vizualizari

 

O ciorba sanatoasa si gustoaaaaaasa rau !

 

INGREDIENTE

  • 5 bucati ede carne ( eu pun spatele portionat, pipota, gatul)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 telina mica
  • 1 ardei
  • 1 radacina de patrunjel
  •  1 radacina de pastarnac
  • 4 rosii mari sau  200 g. suc de rosii
  • 1 legatura de leustean
  • sare
  • fidea sau orez (dupa gustul fiecaruia)
  • 1 ou
  • zeama de varza pentru acrit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de curcan:

Se spala carnea si se pune la fiert. Dupa ce a dat un clocot se arunca apa , se spala carnea , se pune alta apa in oala si se pune iar la fiert. Cand s-a fiert carnea se adauga zarzavatul taiat cubulete sau dat pe razatoare. Dupa cateva clocote se pun rosiile sau sucul de rosii.apoi zeama de varza si sarea dupa gust. Cand a disparut spuma de deasupra se pune fidea ( un rotocol ),se stinge focul si  se adauga un ou batut ,mastecandu-se zeama. La sfarsit se adauga leusteanul taiat si putin marar ( cui ii place ).

TIPS-URI

1

Carnea se poate incerca , daca este fiarta , cu ajutorul unei furculite. Sa intre furculita in carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi