Reteta de Ciorba de burta preparata in casa. Merita incercata
Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de burta
Se spala burta si osul.
Se pune burta la fiert. Dupa ce da un clocot se arunca apa si se pune iar la fert, de data aceasta impreuna cu osul. Dupa ce da in 2-3 clocote se arunca si aceasta apa. Apoi, burta si osul se pun la fiert impreuna cu zarzavatul. Cind burta a fiert, se scoate, se taie fisii, se strecoara zeama si se opreste o portie din zeama (2-3 polonice) sa se raceasca.
In zeama strecurata se pune burta taiata. Se stinge focul.
Zeama racita (cele 2-3 polonice oprite separat) se amesteca cu oul si smintina, apoi se toarna in oala de ciorba peste burta.
Se acreste cu otet dupa gust.
Morcovul se rade pe razatoarea mica si se caleste putin. Se pune in strecuratoare si se lasa in ciorba cu strecuratoare cu tot, pentru a da "fata" ciorbei.
Va doresc pofta buna si succes in prepararea aceste retete de Ciorba de burta!
1
se pot adauga gogosari murati taiati cubulete mici
2
se pot face citeva linguri de mujdei de usturoi, care se adauga (dupa gust) direct in ciorba din farfurie