Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Profiterolul este una dintre cele mai cunoscute tipuri de prajituri. Originea sa exacta nu se cunoaste, dar se crede ca denumirea vine din limba japoneza, de unde a fost apoi preluat de francezi. Prajitura din aluat,poate fi facuta cu diverse ingrediente, de la frisca la sos de ciocolata sau inghetata.
Blat:
Crema de vanilie:
Topping de ciocolata:
Blatul:
-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare
-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.
-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca
-cand compozitia s-a racit adaugam rand pe rand cate un ou si se amesteca pana compozitia devine lipicioasa
Incalzim cuptorul la 195°.Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul unei lingurite sau cu ajutorul unui pos,punem bucatele mici de aluat.Dam la cuptor timp de 50 de minute.
Crema:
-se pune laptele la fiert,margarina si jumatate din cantitatea de zahar
-galbenusurile se mixeaza spuma cu cealalta jumatate de cantitate de zahar,zaharul vanilat si se adauga o ceasca din cantitatea de faina si lapte
-se omogenizeaza si se adauga si laptele care fierbe,se lasa la fiert pana se ingroasa,apoi se lasa la racit putin si se amesteca cu albusurile batute spumatare cu 4 linguri de zahar pudra
Topping de ciocolata:
-se pun toate ingredientele la foc mic sau baie de aburi si se tin pana se omogenizeaza si se ingroasa putin.
Asamblare:
Taiem profiterolul in doua,umplem cu crema,pana le facem pe toate.Punem topping de ciocolata pe deasupra.
Pofta buna!!!!
1
Puteti sa umpleti gogoselele si cu un pos daca aveti unul bun.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola