Aceasta reteta am vazut-o pe un site(reteteculinare.ro) si am "furat"putin de acolo,insa ne avand toate ingredientele am folosit ce aveam prin frigider.Ai iesit foarte buna.Cu siguranta am sa mai fac.
1.Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele si smantana la o temperatura de 74°C,tineti sub control folosind un termomeru.Nu lasati sa ajunga temperatura mai mare.Opriti focul si adaugati otetul,apoi mestecati timp de 30 de secunde.Adaugati si sarea amestecand inca 30 de secunde.Acoperiti cu un prosop si lasati 20 de minute.
2.Intre timp puneti o oala la foc mic cu putin ulei de masline in care prajiti baconul.Tocati ceapa marunt si dupa ce s-a prajit baconul adaugati si ceapa.Puneti un capac si lasati la foc mic sa se inmoaie timp de 10 minute.
3.Tocati si celelalte legume (in afara de cartofi) si le puneti in oala dupa ce s-a inmuiat ceapa.Lasati inca 10 minute.Adaugati salvia tocata marunt,oregano uscat si cubul.Amestecati din cand in cand.
4.Strecurati zerul printr-un tifon sau o strecuratoare foarte deasa.Adaugati zerul si inca 500ml apa.Taiati cartofi cuburi si puneti in supa.Cand incepe sa fiarba,dati la foc mic pana cand cartofi sunt fierti.Adaugati piper si gustati pentru sare daca mai este necesar.Puneti patrunjelul si stingeti focul.
Pofta buna!!!
1
Cu ocazia acestei retete va alegeti si cu branza proaspata de casa.
2
Ajustati cantitatea de apa in functie de cati cartofi aveti si cat de groasa va place.