publicat la 14.07.2019
publicat la 12.07.2019
publicat la 28.02.2016
Incepe o perioada in care iti doresti mai putina agitatie si mai multa meditatie. Este momentul sa stai de vorba cu tine insuti/insati si sa iti clarifici ce te motiveaza si te ajuta sa progresezi, dar si ce anume te impiedica sa evoluezi asa cum ai vrea.
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de porc aromata Godina, cu cartofi aurii cu marar
Spalam bine si transam cotletul. Intr-o tava de yena punem untura si condimentele. Asezam carnea, carnaciorii si ciuperciile spalate si taiate felii. Asezonam, punem un pahar de apa, acoperim cu foliie de aluminiu si dam la cuptor pt 50 minute. Inlaturam folia si mai...
Ostropel de pui
Spalam bine legumele, le taiem cubulete si le punem la calit in putin ulei. Amestecam. Adaugam 2 lingurite boia de ardei dulce. Spalam bine ciocanelele si le adaugam peste legume. Adaugam apa cat sa treaca cu 3-5 cm peste carne si lasam sa fiarba la fos moderat. Asezonam cu...
Friptura de porc aromata
Spalam bine carnea si o transam. Intr-o tava de yena punem putin ulei, condimentam si punem un strat de ceapa taiata julien. Asezam deasupra carnea, condimentam si punem vinul si putina apa. Acoperim cu folie si dam la cuptor pt 60 minute. Scoatem, indepartam folia si...
Friptura de pui cu cartofi copti
Curatam si spalam bine ciocanelele. Cartofii ii punem la copt in coaja, dupa care ii aranjam in tava cu ciocanelele. Condimentam. Dam la cuptor pt 60 minute. Servim calde cu diverse sosuri. Decoram cu patrunjel verde.
Carnati de porc fierti in moare
Taiati carnatii in bucati potrivite. Puneti in tigaie/oala impreuna cu zeama de varza. Fierbeti de la primul clocot 15 min. Scurgeti moarea si mai rumeniti putin carnatii in ulei. Serviti cu mustar.
Racituri
Se spala bine carnea si se pune in oala cu foi de dafin, boabe de piper si doua cepe potrivite crepate in 4. Se pune apa pana trece de carne cu 15-20 cm. Se dau la fiert pana cade carnea de pe os. Pe parcurs se adauga sare dupa gust. Cand sunt fierte se strecoara si in...
Friptura de pui aromata
Am curatat si spalat bine carnea. Am condimentat-o si aranjat-o in tava, lasandu-o la marinat peste noapte. A doua zi am pus apa cat sa acopere carnea, am pus 3-4 lingurite de untura de porc, am presarat oregano si busuioc uscat. Am acoperit-o cu folie de aluminiu si am dat-o...
Friptura frageda de porc
Spalam bine coltetul si il crestam. Intr-o tava de yena punem ulei de masline, otet balsamic si condimente. Tavalim carnea bine si o lasam 1-2 ore la marinat. Punem 200 ml vin alb si 100 ml apa, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute. Scoatem...
Ceafa de porc la gratar cu piure si salata de sezon
Spalam bine bucatile de carne, le asezonam cu sare si piper, le lasam la marinat pt 1-2 ore. Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare aprox 20-25 minute. Cand sunt fierti strecuram apa....adaugam margarina/untul si laptele. Mixam pana devine pufos si nu mai...
Pulpe aromate
Spalam si curatam bine pulpele. Amestecam condimentele intr-un bol, dupa care asezonam ciocanelele cu amestecul obtinut. Le prajim in ulei incins aproximativ 20-25 minute, intorcandu-le din cand in cand. Servim cu piure de cartofi.
Musaca cu carne de pui si cascaval
Fierbem cartofii in coaja. Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in putin ulei. Cand devine cristalina, adaugam carnea tocata, si usturoiul pisat. Lasam sa se caleasca impreuna pentru aproximativ 15 minute. Cand s-au fiert cartofii, ii decojim si ii taiem rondele de aproximativ 2...
Friptura de pui cu sos Camembert
Intr-o tava punem putin ulei, pulpele dezosate asezonate cu condiment de pui si sos soia. Dam la cuptor pentru 40 minute. Intr-o tigaie pregatim sosul Camembert Punem laptele si branza taiata cubulete. Lasam sa fiarba la foc mic. Dupa aproximativ 10 minute adaugam nucsoara, mai...
Sarmalute cu carne de pui
Curatam si spalam bine frunzele de varza. In robot punem carnea, ceapa, orezul, sare si piper. Mixam pana la omogenizare. Umplem foile de varza formand sarmalute. Le asezam intr-o cratita unsa cu untura de porc, presarand intre straturi cimbru si marar. Adaugam apa cat sa le...
Supa de curcan cu galuste din gris
Curatam si spalam bine legumele. Curatam bine carnea. Le punem la fiert impreuna intr-o oala, acoperindu-le cu apa. Adaugam vegeta si putina sare. Cand sunt fierte atat legumele si carnea strecuram supa. Punem din nou la foc supa strecurata. Intr-un bol separat batem ouale cu...
Fasole batuta cu kaizer afumat
Spalati bine fasolea, puneti-o la fiert in apa cu sare si foi de dafin pana devine foarte moale (aproximativ 2 ore). Cand a fiert, mixati-o intr-un blender. Taiati ceapa marunt si caliti-o intr-o tigaie. Cand devine sticloasa adaugati pasta de fasole si amestecati pana la omogenizare....
Pui festiv la cuptor
Spalati bine puiul. Absorbiti restul de apa cu un prosop de bucatarie. Amestecati toate condimentele si asezonati bine puiul. Acoperiti-l bine cu unt, inclusiv pe sub piele deoarece fragezeste bine carnea. Ungeti punga de hartie pe interior cu untura, introduceti puiul si cateva crengute...
Friptura de pui cu jambon si cartofi la cuptor
Spalam si curatam bine carnea. Curatam si spalam bine cartofii dupa care ii taiem in patru. O tava de yena o ungem cu putin ulei sau untura de porc, adaugam cartofii, si condimentam. Adaugam deasupra carnea de pui, condimentam, adaugam feliute de usturoi. Aranjam frumos deasupra...
Costite de porc la cuptor
Spalam bine carnea si o transam dupa bunul plac. Condimentam cu sare, piper, boia si sos de soia. Lasam la marinat 2-3 ore. Intr-o tava de yena punem putin ulei, adaugam marinata, usuroi pisat si vinul alb. Acoperim cu o folie de aluminiu si dam la cuptor 40 minute. Scoatem folia...
Tocanita de cartofi cu carne de porc
Curatam si spalam bine cartofii. Curatam ceapa, usturoiul, le taiem marunt si le punem la calit cu ardeiul in putin ulei. Cand devin translucide, adaugam boiaua, amestecand usor. Lasam aproximativ 5minute, dupa care adaugam carnea taiata cubulete si cartofii feliati in felii de...
Mix grill cu cartofi cu rozmarin si sos de ceapa caramelizata!
Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei. O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore. Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung...
Sarmalute cu varza murata si afumatura
Pregatim compozitia Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul. Amestecam bine pana la omogenizare. Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici. De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor...
Tocanita aromata
Carnea se curata, se spala bine si se transeaza dupa preferinta. Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Legumele se pun la calit in putin ulei de masline. Cand acestea isi schimba culoarea, se adauga boiaua si nucsoara, se mai lasa la calit 3-4 minute, dupa care se adauga...
Ceafa de porc la gratar cu piure si sos de usturoi cu nucsoara
Ceafa se spala bine, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa la marinat aproximativ 30-40 minute Curatam cartofii, ii spalam bine, taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare Curatam usturoiul, il pisam, il frecam bine cu putina sare si ulei pana ajunge la o consistenta precum...
Pui la cuptor cu usturoi
Puiul se curata de impuritati si se spala bine Frecam untul sa devina spumos Amestecam untul cu condimentele Frecam puiul cu amestecul obtinut Bagam untura de porc in punga de hartie, adaugam puiul, prindem bine la capat si dam la cuptor pt 60 minute
Carnita de porc fripta si caramelizata
Carnea se spala bine, se asezoneaza cu sare si piper si se lasa la marinat pentru 1-2 ore Intr-o tigaie ceramica se pune uleiul presat la rece la incins Se adauga carnea, usturoiul si mierea Se prajeste uniform pe ambele parti in functie de cat o doriti de facuta Se serveste cu orice...
Friptura aromata de pui
Se curata bine carnea, se spala si se taie bucati potrivite Se face un mix din sare, piper, boia si praf de usturoi Se cresteaza bucatile de carne si se asezoneaza bine cu mixul de condimente si se lasa la marinat pt 2 ore Intr-o tava de yena se pune untura de porc, se aseaza...
Musaca de cartofi cu carne
Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Se pun cartofii la fiert in coaja aproximativ o ora. Cand sunt fierti se curata de coaja si se taie rondele. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in...
Friptura de porc cu legume
Se curata bine carnea. Se spala si se curata bine legumele, dupa care se taie dupa preferinta. Intr-o tava de yena se pune putin ulei. Se aseaza jumatate din cantitatea de legume. Se aseaza acarnea, se asezoneaza cu condimente. Se pun restul legumelor si crengute de rozmarin proaspat....
Chiftelute la cuptor
Legumele se curata si se spala bine. Ceapa se toaca marunt. Cartofii si morcovii se dau pe razatoarea mica, scurgandu-se ulterior de zeama care o lasa. Feliile de franzela se umezesc in apa si se storc foarte bine. Toate ingredientele se amesteca cu carnea tocata, ouale si usturoiul...
Pui la cuptor
Se spala bine puiul si se curata de impuritati. Intr-un bol se amesteca toate condimentele cu 4-5 linguri de ulei de masline. Usturoiul se curata si se taie fasii medii. Se freaca bine puiul cu compozitia obtinuta din condimente si ulei. Se impaneaza cu usturoi, rozmarin si cimbru....