Pentru mix grill:
Pentru cartofii cu rozmarin:
Pentru ceapa caramelizata:
Spalam bine carnea, o uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, o condimentam cu sare, piper si nucsoara, dupa care cu ajutorul unei pensule o ungem cu putin ulei.
O punem intr-o caserola cu capac si o dam la frigider pentru doua ore.
Cartofii ii curatam, ii spalam bine, ii taiem pe lung in patru si ii uscam cu ajutorul unui servet de bucatarie, de preferat din panza pentru a nu ramane ramasite din hartie pe ei.
Condimentam cu sare, piper si boia de ardei.
Adaugam uleiul si rozmarinul.
Ii punem intr-o tava de yena si dam la cuptor pentru 60 minute.
Dupa aproximativ 30 minute se amesteca usor cu o paleta in ei pentru a se uniformiza rumeneala.
Intre timp pregatim carnea la grill si sosul de ceapa caramelizata.
Intr-o cratita ardem zaharul, adaugam ceapa taiata solzisori, amestecam pana la uniformizare, dupa care stingem cu otet balsamic.
Lasam la fiert pentru 15 minute, pentru a se evapora acidul si sa ramana doar aroma.
Incingem o tigaie grill.
Punem feliile de carne macerate ulterior si le prajim aproximativ 10 respectiv 15 minute la foc moderat pe ambele barti.
Se servesc impreuna cu muraturi.