Sarmalute cu varza murata si afumatura

de Alexandra Burz in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2014 | 6669 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani varza murata
  • 600 gr carne tocata de porc
  • 200 gr orez
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 100 ml bulion
  • 300 bg afumatura
  • untura de porc
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu varza murata si afumatura:

Pregatim compozitia 

Intr-un bol, punem carnea tocata, ceapa tocata marunt, orezul, sarea si piperul.

Amestecam bine pana la omogenizare.

Curatam bine capataniile de varza si desfacem foile, pana raman cele foarte mici.

De pe spatele frunzelor desfacite taiem partea din cotor care e mai groasa.

Partea ramasa din capatana, adica frunzele cele mici, le tocam marunt.

Ungem o cratita cu untura de porc.

Pe partea de jos punem un strat de " taietura " (varza tocata marunt), carnea afumata, cimbru si marar.

Infasuram sarmalute si le asezam frumos in oala, nu prea inghesuite deoarece ele au nevoie de spatiu pentru fierbere.

Asezam un strat de sarmalute, "taietura", cimbru si marar, tot asa pana terminam ingredientele.

Deasupra adaugam bulionul.

Umplem cratita cu apa, astfel incat sa acopere compozitia.

Lasam la foc moderat aproximativ 90 minute.

Apasam din cand in cand sarmalutele in jos cu o lingura de lemn si scuturam putin de cratita de la manere pentru a evita arderea celor de jos.

TIPS-URI

1

se pot servi cu smantana sau iaurt

2

sunt foarte gustoase daca sunt fierte jumatate din timp pe aragaz, dupa care sunt bagate la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute cu varza murata si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in foi de vita la CrockPot