Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior.
Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente.
Punem pesmetul intr-un bol, sau pe o tava. Luam cu lingura din compozitia de orez cu carne și formam chiftele pe care le...
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc:
Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici.
Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele.
Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa...
Mai intai pregatim dovleceii si vinetele.
Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime.
Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid.
Intre timp, pregatim umplutura.
Curatam si tocam legumele...
Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri.
Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele.
Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar si se adauga o lingurita de faina.
Se amesteca parmezanul cu pesmetul.
Feliile de carne se trec...
Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie.
Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de...
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele.
Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata.
Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid,...
Cum se prepara Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca
Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun.
Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa.
Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20...
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita.
Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele.
Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii....
Pregatim mai intai mamaliguta.
Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu un tel in forma de para, sau cu o spatula.
Lăsam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam...
Se porneste cuptorul la 200 de grade.
Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc.
Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat.
Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza...
Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine.
Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti.
Se presara boia de ardei afumata, peste ei si se lasa la foc tare, la inceput, pana se rumenesc, apoi se...
Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti.
Adaugam si o lingurita de sare.
Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul.
Tocam patrunjelul verde si frunzele de busuioc si le adaugam in piure, apoi il lasam sa se mai...
Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei.
Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs.
Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea.
Varza se toaca fideluta si se...
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc.
Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie alimentara.
Intre timp, pregatim restul ingredientelor.
Punem faina pe un platou.
Amestecam...
Se fileteaza pieptul de pui frumos.
Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare.
Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper.
Amestecam ouale cu mustarul,...
Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor.
Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute.
Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa gust, pana se omogenizeaza compozitia.
Faina se cerne intr-un bol, iar in altul se pun semintele...
Preparare ficatei de pui.
Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.
Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun la prajit in ulei incins,...
Se amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena.
Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti.
Portiile din piept de pui feliate si presarate cu sare si piper, se trec mai intai prin faina, apoi prin...
Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa.
Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza...
Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta.
A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote.
Se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calduta si din nou, se pune la fiert in apa fierbinte, cat sa fie...
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin.
Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim...
Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.
In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.
Se amesteca din cand in cand.
Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit....
Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.
Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.
Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.
Se ia un vas cu...
Nu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar daca ar fi si carnati taranesti, ar fi o pomana a porcului adevarata.
Noi am avut carnati de casa,...
Chiftele de orez cu piept de pui
Incepem prin a toca marunt carnea de pui și a o amesteca cu orezul preparat cu legume, anterior. Apoi adaugam 2 oua mari si omogenizam bine amestecul de ingrediente. Punem pesmetul intr-un bol, sau pe o tava. Luam cu lingura din compozitia de orez cu carne și formam chiftele pe care le...
Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc
Cum se prepara Reteta simpla si delicioasa de Piftie de porc: Curatam bine carnea si o parlim, daca este cazul, apoi o spalam si o portionam in bucati mai mici. Lasam bucatile de carne in apa rece 1-2 ore pentru a se scurge sangele. Le clatim bine cu apa rece si le punem la fiert in apa...
Vinete si dovlecei umpluti in sos de rosii
Mai intai pregatim dovleceii si vinetele. Le taiem transversal pe jumatate si le scobim interiorul lasand margini de aproximativ 1 cm grosime. Presaram sare in interiorul lor si le lasam 10 minute sa elimine din lichid. Intre timp, pregatim umplutura. Curatam si tocam legumele...
Snitele de porc in crusta de pesmet cu parmezan
Se feliaza cotletul de porc in felii foarte subtiri. Se bat feliile de carne cu ciocanul de snitele, apoi se presara putina sare peste ele. Se amesteca ouale cu sare, piper si mustar si se adauga o lingurita de faina. Se amesteca parmezanul cu pesmetul. Feliile de carne se trec...
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor
Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie. Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de...
Chiftele din carne si legume, preparate la cuptor
Pornim cuptorul la 180 de grade, sa se incalzeasca cat timp pregatim compozitia pentru chiftele. Curatam ceapa si usturoiul si le trecem prin masina de tocat, direct peste carnea tocata. Curatam morcovul si cartofii, ii clatim si ii dam pe razatoarea mica. Ii stoarcem bine de lichid,...
Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Varza acra calita cu jumari reteta traditionala romaneasca Se pune untura la topit, intr-o tigaie incapatoare, sau un ceaun. Se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Varza se scurge bine, se toaca fideluta si daca este prea acra, se mai tine in apa rece 10-20...
Tocana de cartofi cu scarita de porc afumata
Se portioneaza costita afumata, se spala bine si se pune la fiert in apa cat sa fie acoperita. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in putin ulei, cu 2 catei de usturoi taiati rondele. Se adaugă morcovul si ardeiul tocate marunt, iar cand toate sunt patrunse, se adauga pasta de rosii....
Mamaliguta in straturi
Pregatim mai intai mamaliguta. Punem apa la fiert, intr-un ceaun sau un vas cu pereti dubli, iar cand este aproape de punctul de fierbere, adaugam sarea si o mana de malai si amestecam intens cu un tel in forma de para, sau cu o spatula. Lăsam sa atinga punctul de fierbere, apoi adaugam...
Cartofi cu bacon si cascaval la cuptor, serviti cu oua ochiuri
Se porneste cuptorul la 200 de grade. Mai intai se amesteca untul moale cu usturoiul razuit, sare, piper, cimbru si busuioc. Se curata cartofii si se taie in rondele, nu foarte subtiri, apoi se amesteca cu untul aromat. Intr-o forma de guguluf tapetata cu hartie de copt se asaza...
Ficatei de pui in sos de soia, cu ceapa si boia afumata
Se curata ficateii de pui, se clatesc cu apa rece si se scurg bine. Se pune grasimea de pui la topit si se adauga ficateii de pui, impreuna cu ceapa si 3 catei de usturoi razuiti. Se presara boia de ardei afumata, peste ei si se lasa la foc tare, la inceput, pana se rumenesc, apoi se...
Rulada din sunculita umpluta cu piure si cascaval
Curatam cartofii, ii spalam,ii taiem in cuburi si ii punem la fiert in apa cat sa fie bine acoperiti. Adaugam si o lingurita de sare. Cand sunt bine fierti, ii pasam incorporand si untul. Tocam patrunjelul verde si frunzele de busuioc si le adaugam in piure, apoi il lasam sa se mai...
Varza cu costita de porc afumata
Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei. Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs. Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea. Varza se toaca fideluta si se...
Copanele de pui in crusta de pesmet cu parmezan si susan
Se inlatura pielea de pe copanelele de pui, apoi se cresteaza carnea din loc in loc. Se presara cu sare, piper si boia de ardei dulce si se lasa 6-8 minute la odihnit, acoperite cu o folie alimentara. Intre timp, pregatim restul ingredientelor. Punem faina pe un platou. Amestecam...
Cordon bleu
Se fileteaza pieptul de pui frumos. Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare. Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper. Amestecam ouale cu mustarul,...
Snitele din piept de pui in crusta de susan
Pieptul de pui se feliaza subtire si se presara cu sare si piper pe ambele parti ale feliilor. Se lasa asa la odihnit, 10-15 minute. Ouale se amesteca bine cu mustarul si sare si piper dupa gust, pana se omogenizeaza compozitia. Faina se cerne intr-un bol, iar in altul se pun semintele...
Ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta
Preparare ficatei de pui. Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele. Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper. Se pun la prajit in ulei incins,...
Snitele de pui in crusta din fulgi de porumb
Se amesteca ouale cu mustarul, sare, piper si o lingura de faina, pana se obtine o compozitie omogena. Se asaza pe un platou faina, iar pe altul, fulgii de porumb usor striviti. Portiile din piept de pui feliate si presarate cu sare si piper, se trec mai intai prin faina, apoi prin...
Musaca de cartofi cu varza si carne
Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste ceapa in ulei incins, apoi se adauga bulionul, dafinul, se amesteca de cateva ori, apoi se adaugă varza...
Iahnie de fasole cu sunculita taraneasca
Fasolea se spala si se lasa in apa rece, la frigider, de pe o zi pe alta. A doua zi, se clateste bine si se pune la fiert in apa fierbinte si se lasa sa dea in doua-trei clocote. Se scurge apa, se clateste fasolea cu apa calduta si din nou, se pune la fiert in apa fierbinte, cat sa fie...
Friptura de porc impanata cu usturoi
Crestam carnea din loc in loc, o masam cu putin ulei, o condimentam cu cate un praf din condimentele enumerate si o lasam la rece, acoperita cu o folie alimentara, 45-50 de minute, cel putin. Dupa acest interval, punem ulei la incins, cat sa se acopere fundul unei tigai incapatoare si prajim...
Mancare de orez cu sos de legume si pastrama de porc
Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui. In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute. Se amesteca din cand in cand. Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit....
Jumari
Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi. Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele. Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina. Se ia un vas cu...
Pomana porcului
Nu am cantarit ingredientele, pentru ca nu exista cantitati fixe pentru aceasta mancare, trebuie doar sa fie si grasime, din care sa rezulte jumari si carne slaba, sau impanata cu grasime. Iar daca ar fi si carnati taranesti, ar fi o pomana a porcului adevarata. Noi am avut carnati de casa,...