Chiar daca nu sunt chiar sanatoase, macate cu masura, sunt tare gustoase alaturi de o ceapa rosie sau mustar.
Slanina de porc se taie in fasii de aproximativ 3 cm latime, apoi fasiile se taie in cuburi.
Se aseaza cuburile de grasime intr-un vas incapator, si se presara sare peste ele.
Se da vasul la rece de pe o zi pe alta, sau cateva ore pentru a patrunde sarea in slanina.
Se ia un vas cu fundul gros, de preferinta un tuci si se adauga in el untura topita sau uleiul, apoi se pun cuburile de slanina.
Se pune vasul pe foc cu intensitate mai mica la inceput si se amesteca din cand in cand cu o spatula de lemn, apoi cand slanina incepe sa se topeasca, se mareste intensitatea focului.
Se lasa vasul pe foc, mestecand din cand in cand, pana cand jumarile sunt frumos rumenite, aproape uscate.
Se scot cu ajutorul unei spumiere, intr-o sita lasandu-le sa se scurga bine de grasimea de pe ele, apoi se pot servi.
Sunt bune atat calde cat si reci!