Cordon bleu

de Adi in Pui, 24 Mar 2018 | 8316 vizualizari

 

Cordonul bleu se face de fapt cu carne de vitel, dar cum nu ne placea aceasta ca este mai atoasa, recurgem la pieptul de pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui ( 4 jumatati)
  • 4 felii mari de sunca presata
  • 4 felii mai groase de cascaval
  • 2 ouă mari, sau 3 mici
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura lapte
  • 150 g faina
  • 150 g pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cordon bleu:

Se fileteaza pieptul de pui frumos.

Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare.

Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper.

Amestecam ouale cu mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam bine compozitia.

Peste bucatile din piept de pui asezam cate o felie de sunca presata, apoi felia de cascaval si le impachetam in doua, astfel incat cascavalul sa fie la mijloc.

Prindem marginile cu scobitori.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca.

Trecem pachetele din piept de pui prin faina, apoi prin compozitia de oua, iar prin faina, iar prin oua si la final prin pesmet.

Le scufundam in baia de ulei incins si le prajim intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana sunt bine rumenite.

Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a se scurge de excesul de grasime.

Le servim alaturi de orice garnitura, salata, sau după preferinte.

Noua ne plac cu piure de cartofi, ni se pare combinatia perfecta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cordon bleu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu pui si smantana