Cordonul bleu se face de fapt cu carne de vitel, dar cum nu ne placea aceasta ca este mai atoasa, recurgem la pieptul de pui.
Se fileteaza pieptul de pui frumos.
Se cresteaza fiecare jumatate de piept pe mijloc, fara a o patrunde la una din margini, astfel incat sa obtinem o bucata mare.
Presam bucatile de pui usor cu o tava, sau o farfurie, apoi le presaram cu sare si piper.
Amestecam ouale cu mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam bine compozitia.
Peste bucatile din piept de pui asezam cate o felie de sunca presata, apoi felia de cascaval si le impachetam in doua, astfel incat cascavalul sa fie la mijloc.
Prindem marginile cu scobitori.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie adanca.
Trecem pachetele din piept de pui prin faina, apoi prin compozitia de oua, iar prin faina, iar prin oua si la final prin pesmet.
Le scufundam in baia de ulei incins si le prajim intorcandu-le de pe o parte pe cealalta pana sunt bine rumenite.
Le scoatem pe prosoape absorbante pentru a se scurge de excesul de grasime.
Le servim alaturi de orice garnitura, salata, sau după preferinte.
Noua ne plac cu piure de cartofi, ni se pare combinatia perfecta.