Am preparat aceasta mancare cand a fost Meri racita.
Meri a zis ca a fost gustoasa.
Orezul l-am preparat la multicooker, ca sa nu mai am grija lui.
In ulei si unt, se calesc ceapa si morcovul tocate marunt, pe programul FRY setat pentru 15 minute.
Se amesteca din cand in cand.
Se adauga apoi orezul spalat si tinut 30 de minute la hidratat in apa cat sa fie acoperit.
Se amesteca de cateva ori orezul cu ingredientele din vas, apoi se completeaza cu apa fierbinte si se seteaza programul RICE pentru 40 de minute.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, se adauga cate un praf de sare, piper, cimbru, foile de dafin si o crenguta de rozmarin.
Cand timpul expira, se adauga in orez, patrunjelul tocat si parmezanul.
Cat timp fierbe orezul se prepara si sosul.
Se curata legumele si se taie in forma de bastonase si se pun la calit in ulei de masline.
Cand sunt usor patrunse, se adauga si pastrama de porc, feliata tot sub forma de bastonase, se amesteca bine, apoi se adauga zacusca si sucul de rosii.
Se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, timp in care se potriveste gustul de sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc verde.
Se serveste orezul cu mult sos de legume si eventual salata sau muraturi.
1
Se poate adauga in sos si o lingurita de zahar, daca sucul de rosii este cumva acrisor. Noi am avut zacusca dulce si nu a fost cazul.