Varza cu costita afumata este o reteta chiar foarte usoara si tare buna.
Costita preparata mai intai la cuptor, asezonata cu ceva condimente, apoi adaugata peste varza spre final, sa se intrepatrunda gusturile.
Un preparat pe cat de simplu, pe atat de bun!
Se portioneaza costita, se asezoneaza cu condimente si se asaza intr-o tava de cuptor cu ulei.
Se da la cuptor pentru 40-50 de minute, la 175 de grade C, intorcand-o de pe o parte pe cealalta, pe parcurs.
Se va patrunde rapid pentru ca este prefiarta carnea.
Varza se toaca fideluta si se freaca cu putina sare si putin piper.
Se ia din uleiul de la costita 3- 4 linguri si se caleste ceapa tocata marunt, in el.
Se adauga si 2 catei de usturoi tocati rondele, apoi varza și se lasa sa fiarba la foc mediu pana cand varza incepe sa se patrunda.
Se adaugă, apoi, costita de la cuptor, foile de dafin, cimbrul si peste cateva minute pasta de rosii cu ardei.
Se mai lasa pe foc pana se intrepatrund gusturile, nu mai mult de 15 minute, apoi, mararul tocat si se stinge focul.
Se serveste varza cu costita de porc afumata, alaturi de mamaliguta, ardei iute, smantana, sau, dupa preferintele fiecaruia.