O mancare rapida si pe placul tuturor, asa as descrie eu acesti ficatei de pui cu usturoi si mamaliguta.
Preparare ficatei de pui.
Se curata ficateii de pui, se spala si se tin in lapte 10-15 minute, pentru a se fragezi, dar si pentru a se coagula sangele.
Se scurg bine, se tamponeaza cu prosoape de hartie absorbante si se asezoneaza cu sare si piper.
Se pun la prajit in ulei incins, intorcandu-i de pe o parte pe cealalta si pudrandu-i cu boia de ardei pe parcurs.
Se adauga si foile de dafin pentru un plus de aroma.
Cand sunt aproape patrunsi, se adauga sosul de soia, 2 catei de usturoi taiati rondele si putin cimbru uscat.
Intre timp se prepara mujdeiul.
Se curata usturoiul si se piseaza presarat cu sare grunjoasa.
Se freaca, apoi, picurand ulei, se stinge cu putina apa rece si se adauga smantana pentru cremozitate.
Preparare mamaliguta.
Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa clocoteasca, se adauga sarea si se amesteca pana aceasta se dizolva.
Se adauga si o mana de malai si se lasa sa atinga din nou punctul de fierbere.
Se adauga apoi malaiul, in ploaie si se amesteca intens pentru a nu se forma cocoloase.
Se fierbe mamaliguta pana se ingroasa consistent, amestecand continuu in ea, iar la final, se adauga untul.
Se servesc ficateii presarati cu patrunjel verde, alaturi de mamaliguta si usturoi.