Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de...
Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.Dupa care se pune peste faina si se amesteca ,treptat se...
Se mixeaza ouale cu zaharul la viteza mare ,se adauga uleiul si se continua pana devin spuma si isi schimba culoarea,se adauga si banana facuta piure si iaurtul ,cu un tel se amesteca bine si treptat se adauga faina de orez si praful de copt.Compozitia se pune in forme ,se curata o banana si se...
Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine...
Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu...
Crema de lamaie : se pune o oala cu lapte pe foc ,coaja de lamaie ,intr-un vas se amesteca zaharul cu oul ,faina si sucul de lamaie,cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc si se adauga crema din vas ,se pune din nou pe foc si se invarte in continu pana compozitia devine cremoasa,cand ajunge la...
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza cu putina sare albusurile pana devin spuma ,se adauga treptat zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile si uleiul ,apa calda si se continua sa se mixeze bine la viteza mare.La final se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao...
Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la rece cel putin 10-15 minute.
Aluatul se imparte in doua parti ,cu prima parte se intinde o foaie...
Pentru inceput se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma, treptat se adauga si uleiul. Dupa care se pune faina, praful de copt si nuca si se amesteca de jos in suc un tel. Intr-un vas mai mic se pun cateva linguri de compozitie care se amesteca cu cacaoa.
Se pregateste tava...
Intr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca macinata,dulceata si esenta de rom.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da...
Am pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece.
Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am taiat cercuri pe care le-am asezat in forme si cu ajutorul mainilor le-am fixat bine ,in fiecare...
Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza cu un praf de sare ,dupa care se adauga treptat zaharul .Se mixeaza pana devin spuma (tip bezea).Galbenusurile se amesteca cu ulei si se toarna peste albusuri,se incorporeaza bine dupa care se adauga faina ,praful de copt si nuca .Din compozitie se...
Pentru inceput am mixat ouale intr-un vas cu doua linguri de zahar (pentru 10 minute)pana au deveni spuma,intre timp am pus la caramelizat zaharul ramas. Dupa care am adaugat faina si praful de copt peste spuma de oua ,am amestecat cu un tel de jos in sus,la final am pus si caramelul racit....
Pentru inceput biscuitii se pun intr-un prosop curat si cu ajutorul unui sucitor(sticla) se maruntesc ,nu prea fin dupa care se pun intr-un vas si se amesteca cu cacaoa.
Ciocolata se pune la topit cu untul pe baie de aburi dupa care se toarna peste biscuitii si se amesteca cu mana sau o...
Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza cu zahar pana devin spuma (10-15 minute) dupa care se adauga iaurtul si banana facuta piure si se continua sa se amestece cu un tel (lingura etc) de jos in sus. Se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine dupa care se imparte compozitia in 2, intr-o...
Pentru inceput se curata merele si se taie cuburi ,se pun intr-o oala cu zahar si unt si se lasa la calit cateva minute(10 min) se adauga si scortisoara (dupa gust)si cateva cuisoare.Cand sunt gata se lasa la racit.
Se iau foile de placinta si se intind se pun merele si se ruleaza(eu am facut...
Pentru inceput am pus o oala cu apa ,ulei si sare pe foc,cand a dat in clocot am adaugat treptat faina si am amestecat in continu,pana a devenit aluat moale dar care se desprindea de pereti oalei..Am pus aluatul la racit intr-un vas.Dupa care am inceput sa-l mixez si rand pe rand am incorporat...
Pentru inceput se curata merele se taie cuburi se pun la foc cu zaharul si se lasa la caramelizat pentru 10 minute,cand sunt gata se lasa la racit pana la moentul serviri.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru clatite ,dupa care se pune o tigaie pe foc (care se unge daca este...
Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ...
Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand...
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile si le lasam deoparte,dupa care mixam galbenusurile cu zahar,esenta de rom si intre timp adaugam si untul topit (nu prea fierbinte) si continuam sa mixam pana devin spumoase.Adaugam faina si praful de copt si incorporam bine...
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, dupa care mixam cu un praf de sare albusurile pana devin spuma. Punem untul la topit si il lasam sa se raceasca putin, continuam sa mixam si galbenusurile cu zahar si treptat adaugam untul topit, dupa care faina si praful de copt. Adaugam si...
Pentru inceput curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le punem la calit cu zahar, ulei si praful de scortisoara, cuisoare.
Intr-un vas punem cele 10 linguri de apa, ulei si zahar si amestecam cu un tel, adaugam si scortisoara si bulionul si continuam sa amestecam, dupa care treptat...
Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri ,dupa care albusurile se bat bine cu un pic de sare,treptat se adauga zaharul si se continua pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile ,se amesteca bine si se cerne faina ,se continua sa se amestece pana se omogenizeaza bine.Se pregateste...
Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina, sarea si drojdia dizolvata, se pune coaja de lamaie si se framanta aluatul, dupa care se pune pe...
Pentru inceput se curata merele si se taie cuburi se pun cu zahar si scortisoara pe foc,se coc pentru 10 minute (pana se caramelizeaza).Se lasa la racit.
Intr-un vas se pune zaharul ,apa si uleiul ,se amesteca ,dupa care se adauga faina cu cacaoa si praful de copt si se continua sa se amestece...
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile bine si se lasa deoparte, dupa care se bat galbenusurile cu zaharul, vanilia si treptat uleiul pana devin spumoase si isi schimba culoarea. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, dupa care se incorporeaza...
Se freaca untul cu zahar si sare,dupa care se adauga oul batut cu vanilia si bicarbonatul stans in zeama de lamaie,dupa care se adauga trepatat faina (cam jumatate ) si se amesteca,se ia compozitia si se pune pe masa de lucru ,se adauga cealalta faina si se framanat aluatul.Se da la rece...
Tiramisu reţetă originală
Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi.
Intr-un alt vas punem...
Pentru inceput se pun ouale cu zaharul si uleiul intr-un vas ,se mixeaza pentru 10-15 minute ,pana isi schimba culoarea si devin spumoase ,se adauga iaurtul si se amesteca cu o lingura de jos in sus dupa care se pune faina si praful de copt si se amesteca din nou pana obtinem o compozitie...
Tort cu portocale
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de...
Cozonac cu nuca
Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.Dupa care se pune peste faina si se amesteca ,treptat se...
Muffins fara gluten
Se mixeaza ouale cu zaharul la viteza mare ,se adauga uleiul si se continua pana devin spuma si isi schimba culoarea,se adauga si banana facuta piure si iaurtul ,cu un tel se amesteca bine si treptat se adauga faina de orez si praful de copt.Compozitia se pune in forme ,se curata o banana si se...
Donuts
Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine...
Tort cu ciocolata amaruie si aroma de portocale
Blat: Se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma (la viteza maxima pentru 10 minute) ,treptat se adauga ulei ,dupa care se pune faina ,praful de copt si cacaoa si se amesteca cu un tel de jos in sus pana se incorporeaza totul foarte bine.Se pune intr-o tava rotunda tapetata cu...
Muffins cu crema de lamaie
Crema de lamaie : se pune o oala cu lapte pe foc ,coaja de lamaie ,intr-un vas se amesteca zaharul cu oul ,faina si sucul de lamaie,cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc si se adauga crema din vas ,se pune din nou pe foc si se invarte in continu pana compozitia devine cremoasa,cand ajunge la...
Prajitura cu nuca si caramel
Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri ,se mixeaza cu putina sare albusurile pana devin spuma ,se adauga treptat zaharul ,dupa care se adauga galbenusurile si uleiul ,apa calda si se continua sa se mixeze bine la viteza mare.La final se adauga faina amestecata cu praf de copt si cacao...
Biscuiti "occhio di bue"
Intr-un vas se pune untul si untura rece si se amesteca cu zaharul ,se adauga ouale ,esenta de portocale si treptat faina cu praful de copt.Se framanta aluatul pana untul se topeste bine.Se da la rece cel putin 10-15 minute. Aluatul se imparte in doua parti ,cu prima parte se intinde o foaie...
Chec cu nuca
Pentru inceput se mixeaza ouale cu un pic de sare si zahar pana devin spuma, treptat se adauga si uleiul. Dupa care se pune faina, praful de copt si nuca si se amesteca de jos in suc un tel. Intr-un vas mai mic se pun cateva linguri de compozitie care se amesteca cu cacaoa. Se pregateste tava...
Negresa de post cu glazura
Intr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca macinata,dulceata si esenta de rom.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da...
Cosulete cu majun de prune si nuca
Am pus faina,praful de copt ,zaharul,sarea si untura intr-un vas ,am adaugat ouale si am framantat un aluat potrivit,pe care l-am lasat la rece. Dupa care am intins o foaie si cu un pahar am taiat cercuri pe care le-am asezat in forme si cu ajutorul mainilor le-am fixat bine ,in fiecare...
Prajitura cu nuca si glazura de ciocolata.
Se separa albusurile de galbenusuri ,se mixeaza cu un praf de sare ,dupa care se adauga treptat zaharul .Se mixeaza pana devin spuma (tip bezea).Galbenusurile se amesteca cu ulei si se toarna peste albusuri,se incorporeaza bine dupa care se adauga faina ,praful de copt si nuca .Din compozitie se...
Prajitura rapida
Pentru inceput am mixat ouale intr-un vas cu doua linguri de zahar (pentru 10 minute)pana au deveni spuma,intre timp am pus la caramelizat zaharul ramas. Dupa care am adaugat faina si praful de copt peste spuma de oua ,am amestecat cu un tel de jos in sus,la final am pus si caramelul racit....
Bomboane de biscuiti cu ciocolata
Pentru inceput biscuitii se pun intr-un prosop curat si cu ajutorul unui sucitor(sticla) se maruntesc ,nu prea fin dupa care se pun intr-un vas si se amesteca cu cacaoa. Ciocolata se pune la topit cu untul pe baie de aburi dupa care se toarna peste biscuitii si se amesteca cu mana sau o...
Briose
Se pun ouale intr-un vas si se mixeaza cu zahar pana devin spuma (10-15 minute) dupa care se adauga iaurtul si banana facuta piure si se continua sa se amestece cu un tel (lingura etc) de jos in sus. Se adauga faina si praful de copt, se amesteca bine dupa care se imparte compozitia in 2, intr-o...
Strudel cu mere
Pentru inceput se curata merele si se taie cuburi ,se pun intr-o oala cu zahar si unt si se lasa la calit cateva minute(10 min) se adauga si scortisoara (dupa gust)si cateva cuisoare.Cand sunt gata se lasa la racit. Se iau foile de placinta si se intind se pun merele si se ruleaza(eu am facut...
Eclere
Pentru inceput am pus o oala cu apa ,ulei si sare pe foc,cand a dat in clocot am adaugat treptat faina si am amestecat in continu,pana a devenit aluat moale dar care se desprindea de pereti oalei..Am pus aluatul la racit intr-un vas.Dupa care am inceput sa-l mixez si rand pe rand am incorporat...
Clatite cu mere caramelizate
Pentru inceput se curata merele se taie cuburi se pun la foc cu zaharul si se lasa la caramelizat pentru 10 minute,cand sunt gata se lasa la racit pana la moentul serviri. Intr-un vas se amesteca toate ingredientele pentru clatite ,dupa care se pune o tigaie pe foc (care se unge daca este...
Prajitura Snickers (reteta nr.100)
Pentru inceput se mixeaza albusurile bine cu un pic de sare, dupa care se adauga treptat zaharul si se continua pana devine bezea. Se adauga faina, alunele macinate si praful de copt si se amesteca cu un tel de jos in sus. Se pune intr-o tava si se da la cuptor la 180° pentru aproximativ...
Profiterol
Pentru inceput punem intr-o oala ,laptele,ciocolata si zaharul la foc.Dupa care intr-un vas amestecam galbenusurile cu faina si un pic de lapte.Cand laptele da sa fiarba il dam la o parte si turnap peste compozitia de faina ,punem din nou la foc potrivit si amestecam pana se ingroase crema.Cand...
Savarine false
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri,mixam bine albusurile si le lasam deoparte,dupa care mixam galbenusurile cu zahar,esenta de rom si intre timp adaugam si untul topit (nu prea fierbinte) si continuam sa mixam pana devin spumoase.Adaugam faina si praful de copt si incorporam bine...
Mini prajiturele
Pentru inceput separam galbenusurile de albusuri, dupa care mixam cu un praf de sare albusurile pana devin spuma. Punem untul la topit si il lasam sa se raceasca putin, continuam sa mixam si galbenusurile cu zahar si treptat adaugam untul topit, dupa care faina si praful de copt. Adaugam si...
Prajitura cu foi si mere
Pentru inceput curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si le punem la calit cu zahar, ulei si praful de scortisoara, cuisoare. Intr-un vas punem cele 10 linguri de apa, ulei si zahar si amestecam cu un tel, adaugam si scortisoara si bulionul si continuam sa amestecam, dupa care treptat...
Rulada rapida
Pentru inceput se separa albusurile de galbenusuri ,dupa care albusurile se bat bine cu un pic de sare,treptat se adauga zaharul si se continua pana devine o bezea tare.Se adauga galbenusurile ,se amesteca bine si se cerne faina ,se continua sa se amestece pana se omogenizeaza bine.Se pregateste...
Bomboloni
Se pune laptele la incalzit, intr-un pahar se pun cateva linguri de lapte cald si drojdia. Intr-un vas se amesteca ouale cu zaharul si laptele cald (nu cel cu drojdie). Treptat se adauga faina, sarea si drojdia dizolvata, se pune coaja de lamaie si se framanta aluatul, dupa care se pune pe...
Muffins de post
Pentru inceput se curata merele si se taie cuburi se pun cu zahar si scortisoara pe foc,se coc pentru 10 minute (pana se caramelizeaza).Se lasa la racit. Intr-un vas se pune zaharul ,apa si uleiul ,se amesteca ,dupa care se adauga faina cu cacaoa si praful de copt si se continua sa se amestece...
Desert chec Clementina
Pentru inceput se separa galbenusurile de albusuri, se bat albusurile bine si se lasa deoparte, dupa care se bat galbenusurile cu zaharul, vanilia si treptat uleiul pana devin spumoase si isi schimba culoarea. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor, dupa care se incorporeaza...
Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata.
Se freaca untul cu zahar si sare,dupa care se adauga oul batut cu vanilia si bicarbonatul stans in zeama de lamaie,dupa care se adauga trepatat faina (cam jumatate ) si se amesteca,se ia compozitia si se pune pe masa de lucru ,se adauga cealalta faina si se framanat aluatul.Se da la rece...
Tiramisu reţetă originală, cu ciocolata
Tiramisu reţetă originală Punem o oala cu apa pe aragaz,intr-un vas punem ouale (cat mai proaspete posibil) si zaharul si incepem sa le mixam ,cand apa se incalzeste punem vasul pe oala si continuam sa le mixam pentru cel putin 10 minute pe baie de aburi. Intr-un alt vas punem...
Muffin
Pentru inceput se pun ouale cu zaharul si uleiul intr-un vas ,se mixeaza pentru 10-15 minute ,pana isi schimba culoarea si devin spumoase ,se adauga iaurtul si se amesteca cu o lingura de jos in sus dupa care se pune faina si praful de copt si se amesteca din nou pana obtinem o compozitie...