Cremsnit

de Adele in Prajituri, 19 Mar 2015 | 5383 vizualizari

 

Daca tot azi e o zi speciala ,ziua taticilor,m-am gandit sa pregatesc ceva dulce .Si daca tt peste nici 2 zile implinesc un anisor ;;) ..Reteta nu stiu daca e "perfecta" dar rezultatul este gustos

 

INGREDIENTE

  • Un pachet de foi pentru cremsnit din comert.(3 bucati)
  • Crema.
  • 1 l lapte.
  • 4 oua.
  • 8 linguri zahar.
  • 6 linguri faina.
  • 4 linguri amidon de porumb.
  • esenta de vanilie.
  • 1 coaja de lamaie.
  • 100 gr unt.
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Se pune laptele in oala cu coaja de lamaie si esenta de vanilie, se da la foc potrivit.

Intre timp intr-un vas cu ajutorul mixerului se mixeaza ouale cu zaharul pana devin spumoase, se adauga treptat faina amestecata cu amidonul si cu ajutorul unui tel se amesteca usor incorporand bine, fara a lasa cocoloase.

Cand laptele da sa fiarba se ia de pe foc, se scot cojile de lamaie, dupa care cu un polonic se adauga treptat amestecand incontinuu peste compozitia pregatita, dupa care se toarna totul in oala cu lapte ramas si se pune din nou pe foc. Se continua sa se amestece pana devine cremos si la consistenta dorita. Se da la o parte si se amesteca rapid cu untul taiat bucati dupa care se lasa la racit.

Crema obtinuta sa imparte in doua, se pregatesc foile si cu fiecare parte de crema se umple, se preseaza usor si se dau la rece pentru cel putin 2-3 ore (asta in cazul in care aveti rabdare).

Se portioneaza si se pudreaza.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu frisca si fructe .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu zmeura