Negresa de post cu glazura

de Adele in Prajituri, 28 Oct 2014 | 4718 vizualizari

 

O reteta simpla,rapida si gustoasa :X

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar.
  • 100 gr faina.
  • 50 ml ulei.
  • 30 ml apa.
  • 3 linguri nuca macinata.
  • 2 linguri cacaoa amara.
  • 1 praf de copt.
  • 5 linguri dulceata/gem.(eu am folosit de prune)
  • 1 esenta rom.
  • Glazura :
  • Ciocolata amara 100 gr.
  • 30 gr margarina.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu glazura:

Intr-un vas se pune uleiuiul,apa si zaharul si se amestea cu un tel ,treptat se adauga faina,praful de copt si cacaoa si se amesteca pana se omogenizeaza bine.Dupa care se pune si nuca macinata,dulceata si esenta de rom.Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine.Se da la cuptor pentru 15-20 la 180°.

Glazura: Ciocolata amara se topeste pe baie de aburi cu margarina ,se raceste un pic si se toarna peste prajitura .

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Mie nu mi-a crescut prea bine deorece nu am pus praf de copt.

2

Puteti face si glazura de cacaoa : 5 linguri cacaoa.5 linfuri apa ,5 linguri zahar ,se fierb 4-5 minute pe foc ,dupa care se adauga un cub de margarina si se incorporeaza bine,se lasa la racit si se pune pe prajitura.

3

Se poate pudra cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu glazura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris