Donuts

de Adele in Dulciuri, 21 Noi 2014 | 5392 vizualizari

 

Si din nou la joaca ,cu numarul de la revista la care sunt abonata am primit o forma pentru donuts(gogosi cu gaura) si reteta asa ca nu mi-a ramas decat sa pun in practica :D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 30 ml apa calda.
  • 5 gr sare.
  • 10 gr drojdiea.
  • 100 ml lapte .
  • 40 gr de unt.
  • 2 oua.
  • 75 gr de zahar.
  • 2 esente de vanilie.
  • Faina cat cuprinde .(300-400 gr)
  • 5 gr de scortisoara.
  • 400 ml ulei pentru fript.
  • Decor:
  • Ciocolata topita.
  • Fulgi de ciocolata.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Donuts:

Aluat: Se pune drojdia cu apa calda intr-un vas,se amesteca cu un tel dupa care se adauga laptele cald,untul topit,oale unul cate unul ,esenta si zaharul se amesteca pana se incorporeaza totul foarte bine.Se adauga si faina treptat cu sarea si se framanta un aluat potrivit care se modeleaza bine pe masa.Se acopera si se lasa la crescut cel putin 1 ora.

Dupa care se intinde o foaie si cu forma speciala(daca nu cu doua forme simple ,prima se face un cerc dupa care o gaura mica in mijloc) se pregatesc gogosile.Se lasa 30 de minute acoperite.Intre timp se pun o  tigaie cu ulei la incalzit ,cand uleiul este fierbinte se prajesc gogosile pe o parte si pe alta pana devin rumene.

Se glazureaza cu ciocolata si se decoreaza cu fulgi de ciocolata.Se pot pudra cu zahar vanilat.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

In reteta originala se pregateste o glazura speciala :250 gr zahar pudra,60 gr unt moale,40 ml apa,10 gr colorant rosu,10 ml esenta de vanilie: intr-un vas se se amesteca zaharul si untul moale ,se adauga apa fierbinte impreuna cu coloarantul si vanilia,se invarte repede pana glazura devine cremoasa si lucioasa.Se trec gogosile prin glazura si se decoreaza cu confetti de zahar colorat.(culoare se poate alege dupa placere).

Daca ti-a placut reteta noastra "Donuts" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gogosi Americane sau Fitosica