Daca tot este vremea portocalelor am pregatit un tort simplu si aromat.
Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de silicon).Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 24) se pune compozitia si se da la cuptor(preincalzit) la 170° pentru 25 de minute.
Intre timp se pregateste siropul:intr-o oala se pun ingredientele si se fierb pentru 10 minue.Se lasa la racit.
Blatul racit se aseaza pe un gratar se insiropeaza fara a fi taiat,se lasa cateva minute la rece dupa care se inveleste in toping de ciocolata neagra.
Se lasa la rece cateva ore.
Pofta buna!!
1
Se poate lasa si simplu,deasupra decorat cu zahar pudra.