Eclere

de Adele in Dulciuri, 11 Oct 2014 | 3460 vizualizari

 

In sfarsit am reusit sa fac eclere ..cu siguranta mai am de lucrat la ele dar pentru mine e o mare reusita :D ...

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa.
  • 150 ml ulei.
  • 200 gr faina.
  • 4 oua.
  • 1 pic de sare.

Crema de vanilie:

  • 300 ml lapte.
  • 2 oua.
  • 5 linguri de zahar.
  • 3 linguri faina.
  • 2 esente de vanilie.

Decor:

  • ciocolata.
  • frisca.
  • zahar pudra.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru inceput am pus o oala cu apa ,ulei si sare pe foc,cand a dat in clocot am adaugat treptat faina si am amestecat in continu,pana a devenit aluat moale dar care se desprindea de pereti oalei..Am pus aluatul la racit intr-un vas.Dupa care am inceput sa-l mixez si rand pe rand am incorporat ouale,la fiecare ou adaugat mixand foarte bine.

Aluatul se pune in saca posh si se formeaza eclerele intr-o tava cu harite de copt.Se da la cuptor pentru 25-30 de minute la 180°.

Crema: Se pune laptele pe foc,cu zaharul si vanilia.Intr-un castron se amesteca ouale cu faina ,cand laptele da in clocot se toarna cateva linguri peste oua si se amesteca bine ,dupa care se adauga compozitia in oala cu lapte cald si se amesteca pana devine o crema densa .

Se pune crema racita in s posh si se umplu eclerele ,deasupra se decoreaza cu ciocolata si zahar pudra.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Minieclere cu crema de vanilie