xana

1

Bucataras
incepator

Romania- Pascani Portugalia- Coimbra

Bucataras din 04.07.2013

RETETE232
PRIETENI298
Retete

Clatite cu branza, brocoli si bacon

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2014

Pentru clatite, amestecam bine oul cu laptele si uleiul. Adaugam faina, sare si praful de copt si omogenizam. Intr-o tigaie, punem ingredientele umpluturii inafara de branza si lasam la calit pana bacon-ul se rumeneste usor, apoi luam de pe foc. Intr-o alta tigaie, punem putin ulei si...

Tort cu crema de alune

In Torturi la 23 Mai 2014

Pentru blat batem albusurile spuma tare cu un praf de sare iar galbenusurile cu zaharul. Cand galbenusurile devin pufoase, adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza, apoi apa, fara a ne opri din mixat. Adaugam faina amestecata cu cacaua si praful de copt, amestecam, apoi adaugam romul si...

Paine impletita cu mac

In Piine la 16 Mai 2014

Dizolvam drojdia in 3-4 linguri de lapre caldut, adaudam o lingura rasa din cantitatea de faina si amestecam. Lasam acoperit pana incepe a face spuma, cca 10 minute. Faina o punem intr-un castron si o amestecam cu macul, apoi pe margini presuram sarea(am pus 1 lingura rasa de sare), facem o...

Stufat de vita

In Vita la 14 Mai 2014

Taiem carnea in cubulete(cca 2 cm) si o rumenim in margarina si putin ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul, amestecam, apoi adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si foaia de dafin. Lasam la calit pana ceapa se inmoaie bine si incepe sa se rumeneasca. Punem si pasta de rosii, sare si...

Costite aromate pe gratar

In Porc la 10 Mai 2014

Piperul boabe si cuisoarele le facem praf si le amestecam cu boiaua de ardei, chimionul, chimenul si sare. Intindem bine acest amestec pe toata suprafata carnii(aceasta trebuie sa fie uscata, nu umeda). Lasam cateva ore sa ia gust(am lasat de pe o zi pe alta, dar nu e musai). Dupa acest timp,...

Placinte cu mozarella si parmezan

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2014

Pentru aluat, frecam drojdia cu zaharul pana se lichefiaza si ii adaugam 2 linguri de apa calduta. O punem in mijlocul fainii si o lasam cateva minute la odihnit pana face spuma(5 minute ar trebui sa fie suficiente). Dupa acest timp, incepem sa amestecam usor cu o lingura, adaugand restul de apa...

Supa crema cu fasole verde

In Supe la 23 Apr 2014

Taiem prazul feliute(doar partea alba) si il calim in ulei de masline impreuna cu usturoiul. Cand s-a inmuiat bine adaugam bulionul si mai lasam 2-3 minute la calit. Taiem cartofii, morcovul si dovlecelul in cuburi si le adaugam in oala, punem sare si piper apoi acoperim cu apa(apa cam 3...

Pizza cu carne tocata

In Pizza la 23 Apr 2014

Pentru aluat , dizolvam drojdia in apa calduta, impreuna cu o lingura din cantitatea de faina. Lasam 20 minute pana incepe sa faca spuma. O turnam apoi peste faina, punem si uleiul de masline si sarea si amestecam. Transferam pe masa de lucru si framantam pana obtinem un aluat elastic si...

Popcorn caramel

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Punem uleiul la incins intr-o oala incapatoare apoi adaugam boabele. Acoperim cu un capac si lasam boabele sa se desfaca, agitand din cand in cand oala. Cand cu se mai aude pocnind, transferam popcorn-ul intr-un castron mare. Punem margarina intr-o cratita, la foc mediu(dar nu asa mica cum am...

Mousse cu doua feluri de ciocolata

In Dulciuri la 22 Apr 2014

Topim ciocolata neagra pe baie de aburi. Cele 100 de grame de zahar le punem pe foc cu apa atat cat sa acopere zaharul si lasam la fiert pana se formeaza un sirop nu prea gros. Ouale si galbenusurile le batem impreuna pana devin pufoase si se mai albesc apoi turnam peste ele siropul de...

Drob cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 19 Apr 2014

Cum nu am avut mai mult ficat de pui, am pus doar doi, mititei, la fiert timp de 10 minute. Apoi i-am tocat impreuna cu ciupercile. Intr-un castron am amestecat carnea tocata cu ciupercile si pateul. Am adaugat apoi cele 3 oua batute, verdeturile, grisul, sare si piper si am omogenizat. Am...

Muffins cu ciocolata

In Dulciuri la 11 Apr 2014

Intr-un castron punem faina si cacaua cu praful de copt, bicarbonatul si praful de sare. Separat amestecam zaharul cu margarina topita. Adaugam apoi laptele batut si ouale si amestecam bine. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate  si omogenizam, apoi adaugam si ciocolata nagra...

Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

In Prajituri la 10 Apr 2014

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la omogenizare. Adaugam galbenusurile si sucul de lamaie si continuam sa amestecam cu telul. Trecem acest...

Cornulete cu nuca si migdale

In Dulciuri la 10 Apr 2014

Margarina la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie. Adaugam oul si mai mixam putin. Amestecam nuca, migdalele si scortisoara si le incorporam in margarina. Urmeaza apoi faina, un praf de sare si praful de copt, amestecam bine ca sa rezulte un...

Friptura de miel cu cartofi la cuptor

In Oaie la 10 Apr 2014

Carnea se spala si se taie in bucati potrivite. O condimentam cu 6 catei de usturoi pisati, o lingura de boia de ardei, sare si piper si putin ulei de masline. O acoperim si o dam la frigider pana a doua zi. Cartofii fara coaja ii taiem in patru, apoi ii condimentam cu 3 catei de usturoi...

Tortilla

In Aperitive / Garnituri la 10 Apr 2014

Fierbem cartofii cu tot cu coaja. Sunt mai buni cei rosii ca nu se zdrobesc prea usor. Ii curatam si ii taiem in cubulete. Ceapa si usturoiul taiate pestisori si chorizo in felii le punem intr-o tigaie si lasam pana ceapa se inmoaie. Adaugam apoi cartofii si patrunjelul si mai amestecam de...

Steak Sandwich

In Sandvisuri la 10 Apr 2014

Carnea o dam cu sare, piper si ulei de masline si o punem pe grill pentru cca 6 minute pe fiecare parte(o puteti tine mai mult, daca nu va place roz in mijloc). Cand este gata o lasam sa se odihneasca timp de 10 minute acoperita cu folie de aluminiu. Dupa acest timp o taiem in feliute. Taiem...

Banane prajite

In Dulciuri la 9 Apr 2014

Taiem bananele fara coaja in jumatati. Cu ajutorul unei furculite facem niste riduri pe toata lungimea bananei.  Luam fiecare bucata si o dam prin faina, apasand bine ca sa acoperim bine cu faina dar nu in exces, apoi o trecem prin albusurile usor batute cu zaharul si scortisoara, apoi...

Paste cu ton

In Paste la 2 Apr 2014

Punem apa cu sare pe foc si cand a inceput sa fiarba adaugam pastele. Le lasam la fiert conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp taiem ceapa si usturoiul marunt si le calim in ulei de masline cat sa se inmoaie. Adaugam apoi tonul scurs, caperele taiate in jumate, piperul si amestecam...

Biscuiti cu cocos

In Dulciuri la 2 Apr 2014

Mixam zaharul cu margarina pana aceasta devine pufoasa. Adaugam apoi oul si vanilia si omogenizam. Amestecam faina cu praful de copt, sarea si fulgii de cocos si adaugam jumatate din acest amestec peste margarina. Continuam sa mixam cateva secunde, atat cat sa se incorporeze faina. Scoatem...

Chilli con carne

In Vita la 1 Apr 2014

Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Cand aceasta se inmoaie se adauga usturoiul tocat si se calesc impreuna timp de 2 minute. Adaugam carnea si amestecam pana aceasta incepe sa se rumeneasca putin. Urmeaza pasta de rosii si cea de ardei, zaharul si condimentele dupa...

Tort cu mousse de ciocolata si frisca

In Torturi la 8 Mar 2014

Blatul : Punem uleiul pe foc pana devine fierbinte, apoi il turnam peste cacao si omogenizam. Lasam sa se racoreasca pana cand e doar caldut si adaugam laptele, sarea si esenta de vanilie. Obtinem o pasta foarte putin grunjoasa. Mixam ouale si galbenusul cu mierea de albine pana se ingroasa...

Foietaj cu crema de ciocolata

In Prajituri la 25 Feb 2014

Taiem aluatul in dreptunghiuri nu prea mici si il punem intr-o tava cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit la 200 de grade pana se rumeneste putin apoi cand s-a racit taiem fiecare dreptunghi in jumatate, pe orizontala. Cat timp aluatul e in cuptor facem crema astfel: praful de bubinca il...

Mancare de mazare cu piept de curcan

In Curcan la 25 Feb 2014

Punem putin ulei de masline intr-o oala impreuna cu pieptul de curcan si lasam la prajit pana carnea se rumeneste usor. Apoi adaugam ceapa tocata, usturoiul si baconul taiat felii subtiri si mai lasam la prajit pana cand ceapa se inmoaie. Urmeaza ardelul taiat si el in felii subtiri, boiaua si...

Sushi

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2014

Incepem prin a pregati ghimbirul astfel: ii curatam coaja, il taiem in felii subtiri apoi feliile le taiem in bastonase cat mai subtiri. Punem putina apa cat sa-l acopere si cele 5 linguri de sare, apoi amestecam pana se dizolva sarea si-l lasam deoparte cel putin o ora(ideal ar fi de pe o zi pe...

Pastrama din piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 21 Feb 2014

Pieptul de pui il spalam si il uscam cu un prosop de hartie, apoi il condimentam cu: o capatana de usturoi pisat, jumatate din cantitatea de piper boabe, sosul Worcester, cele 2 linguri de sare, vinul, sosul picant si foile de dafin rupte un bucatele. Adaugam apa cat sa acopere bine carnea si...

Supa de varza cu fasole

In Supe la 20 Feb 2014

Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si cartofii si morcovul taiati in cubulete, apoi adaugam apa cat sa acopere legumele complet, sare si piper si...

Pui la cuptor in vas de lut

In Pui la 19 Feb 2014

Ceapa taiata felii se caleste in ulei de masline impreuna cu baconul, taiat si el in bucatele, pana se inmoaie, dar fara sa se rumeneasca. Cartofii se taie cuburi nu prea mici, ardelul felii iar usturoiul se piseaza, patrunjelul se lasa intreg pentru a fi mai usor de scos la final. Cand ceapa...

Carnati inveliti in varza

In Mancaruri cu carne la 12 Feb 2014

Foile de varza se oparesc ca la sarmale. Carnatii pe rand se invelesc in cate doua foi de varza. Ceapa si usturoiul taiate marunt se calesc in putin ulei de masline, apoi se adauga foaia de dafin, boiaua, sucul de rosii, sare si piper. Se mai lasa la calit 3-4 minute apoi se adauga vinul, o...

Tarta de portocale cu sirop de cocos

In Prajituri la 11 Feb 2014

Ouale se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana devin pufoase. Adaugam apoi iaurtul, coaja de portocala, sucul de portocala si uleiul si omogenizam. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Taiem coaja portocalei (inclusiv partea alba) apoi o taiem in felii pe care le asezam...

Afisate 121 - 150 din 232 retete    

Postari recente

publicat la 29.01.2020

Crochete de ton

publicat la 13.02.2019

Chiftelute din legume

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Doare? Lasă, că trece. Din decembrie n-o să te mai doară nimic. Se usucă toate şi cad, ai să vezi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]