vero_closca

1

Bucataras
incepator

TULCEA

Bucataras din 17.03.2010

RETETE260
PRIETENI80
Retete

Prajitura cu blat din paine si cu zmeura

In Prajituri la 14 Iul 2010

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Painea se rupe in bucati mici si se amesteca cu galbenusurile,laptele,iaurtul si esenta, apoi se adauga si albusurile si se amesteca usor,de sus in jos. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu foarte putin ulei,se presara zmeura...

Cartofi noi si aripioare "usturoiate"

In Pui la 13 Iul 2010

Se curata si se spala carnea si cartofii. Cartofii se taie felii, aripioarele se usuca cu un servet de hartie. Usturoiul se piseaza, apoi se amesteca cu piper si sare. Se toarna peste cartofi si aripioare acest amestec si se "tavalesc" bine ca sa se condimenteze pe toate partile....

Chiftelute de dovlecei cu ardei

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2010

cureti si speli legumele si verdeturile.dai pe razatoarea mare dovleceii,ii presari cu putina sare si-i pui intr-o strecuratoare sa se scurga bine.toci verdeturile,ceapa verde,ardeiul il tai julien(cat mai fin).amesteci dovleceii scursi bine cu ardeiul,verdeturile,ouale,pesmetul si...

Friganele aromate cu dulceata de cirese

In Dulciuri la 12 Iul 2010

se bat ouale cu laptele si aromele iar painea se feliaza. se trec feliile de paine prin amestecul de ou si apoi se rumenesc in putin ulei incins.se servesc fierbinti cu dulceata de cirese sau de care iti place mai mult. o minunatie! pofta mare!

Mancarica de cartofi cu dovlecei si salam

In Mancaruri cu carne la 12 Iul 2010

se curata legumele si se spala.ceapa se toaca marunt si se pune sa se caleasca in ulei apoi se adauga cartofii taiati cuburi sau felii ,se calesc putin apoi se adauga si dovleceii taiati dupa preferinta.se toarna apa fierbinte cat sa le acopere si se fierb la foc mediu.cand sunt patrunse se...

Ciorbita de legume cu scarita afumata

In Ciorbe la 10 Iul 2010

Se curata,se spala si se taie zarzavatul dupa preferinta, iar scarita se taie felii. Se pune ceapa,morcovul,pastarnacul,patrunjelul,gulia,fasolea verde sa se caleasca putin in ulei,se adauga scarita,cartofii si se toarna apa fierbinte (mai multa sau mai putina-depinde cat de groasa vrei sa fie...

Saramura de salau

In Salau la 9 Iul 2010

se curata pestele,se spala si se usuca apoi se cresteaza din loc in loc,se portioneaza,se presara cu sare,piper si cimbru,se unge cu putin ulei si se frige pe gratarul incins alaturi de rosii,ceapa si dovleceii taiati felii sau sferturi. intr-o cratita se pune 1 l de apa la fiert cu sare si...

Zeama de pui

In Supe/Ciorbe la 9 Iul 2010

puiul se curata,se spala,se portioneaza si se pune la fiert in apa cu putina sare. se spumeaza bine. zarzavatul se curata,se spala si se taie cubulete apoi se caleste in ulei pana se inmoaie iar uleiul se coloreaza, apoi se adauga in oala unde fierbe puiul. se fierb impreuna pana ce...

Orez cu dovlecei si carnati

In Mancaruri cu carne la 9 Iul 2010

cureti,speli si tai legumele cuburi sau rondele. incalzesti supa de legume. pui intr-o cratita uleiul si legumele sa se caleasca putin apoi adaugi orezul si rand pe rand,cate o ceasca de supa fierbinte,amestecand mereu sa nu se prinda orezul. dupa ce scade toata supa,sarezi si pui piper...

Guvizi crocanti si picanti

In Peste la 7 Iul 2010

Se curata si se spala guvizii apoi se presara cu sare,piper,rozmarin si boia iute. Se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pana devin aurii si crocanti. Dovleceii se spala,se usuca,se taie felii putin mai groase si se prajesc la foc iute. Patrunjelul spalat se pune intr-un vas mai inalt...

Cus-cus cu sofran, curry si piept de pui

In Paste la 28 Iun 2010

Pieptul de pui si spanacul se spala si se usuca cu un servet. Pieptul de pui se taie in 4 si se pune la calit in 1 lingura ulei de masline. Cand este rumenit pe toate partile se adauga frunzele intregi de spanac,rosiile taiate felii,sare si piper si se lasa sa se patrunda bine. Intr-o alta...

Gusa si costite de porc cu boia

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2010

se spala si se usuca cusa si costitele,apoi se cresteaza si se presara cu sare .se lasa o ora la rece.apa se amesteca cu otetul si sarea,se adauga legumele si condimentele si se pune pe foc.se lasa sa fiarba 3-4 clocote apoi se adauga gusa si costitele si se fierb, incercand cu o furculita daca...

Rasol de cod cu cartofi noi

In Peste la 27 Iun 2010

speli pestele si legumele.cartofii ii pui la fiert in apa cu foarte putina sare.in alta oala pui ardeiul ,ceapa,radacina de patrunjel,piper,chilli si sare si lasi sa fiarba.cand sunt pe jumatate fierte adaugi codul portionat si-l fierbi 10 minute.scoti codul pe un platou.cartofii ii curati de...

Reteta unei dimineti frumoase

In Cafea la 26 Iun 2010

cand simti ca grijile zilnice te coplesesc, cand nu prea mai stii ce sa gatesti pt cei dragi(sot,copii,prieteni,etc...) suni o prietena sau mai multe si le inviti la tine dimineata devreme.culegi niste fructe din curtea ta sau cumperi din piata,le speli si le pui pe masa,la terasa sau in...

Cod cu sos meuniere

In Peste la 26 Iun 2010

pestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins. separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se adauga uleiul,usturoiul feliat sau zdrobit,o felie de lamaie si sucul de la lamaie,boabe de piper si...

Dovlecei si ardei umpluti cu peste

In Peste la 24 Iun 2010

Se spala si se curata de seminte ardeii si dovleceii. Pestele se da prin masina de tocat. Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei,se adauga si orezul si dupa ce se caleste putin se adauga rosiile date pe razatoare. Se calesc pana absoarbe orezul sucul de rosii apoi se lasa sa se racoreasca. Se...

Pachetele de pui cu sunca si telemea

In Pui la 23 Iun 2010

Pieptul se portioneaza in 8 felii ca pt snitel. Pe fiecare felie de piept se pune cate o felie de sunca si o bucatica de telemea,dupa care se indoaie pe mijloc (asa cum pliezi o foaie in doua), se presara cu condiment pt pui si se impatureste in folie de aluminiu. Pachetelele astfel formate...

Costite de porc cu spanac si rosii

In Porc la 19 Iun 2010

se spala si se sterg cu un servet costitele,rosiile si spanacul.intr-o cratita se pun 2 linguri ulei de masline si se rumenesc usor costitele taiate cat mai subtiri,se presara cu sare si piper,se toarna si vinul,se acopera cu un capac si se inabusesc pe foc mediu.celelalte 2 linguri de ulei de...

Salata simpla de dovlecei

In Salate la 19 Iun 2010

se spala si se sterg dovleceii apoi se taie rondele ,se presara cu sare si piper si se prajesc pe ambele parti .se aseaza intr-o salatiera,se presara cu usturoi tocat si se toarna otetul amestecat cu cimbru,sare si piper si optional...putin chilli.se da la rece pt 30 minute apoi se serveste!...

Parjoale de dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 19 Iun 2010

se dau pe razatoarea mare dovleceii,se presara cu sare si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga pt 30 minute.verdeturile se spala,se toaca apoi se amesteca cu ouale,faina,dovleceii scursi bine si condimentele.se amesteca bine si cu ajutorul unei linguri se pun in ulei incins si se rumenesc pe...

Ciorba de sfecla rosie

In Ciorbe la 19 Iun 2010

se curata,se spala si se taie legumele dupa preferinta.se pun la calit intr-o oala ceapa,morcovul,pastarnacul si cand s-au inmuiat putin se toarna 2-3 l de apa,se adauga cartofii,fasolea verde,dovlecelul si ardeiul.cand dau  in clocot se adauga si sfecla rosie impreuna cu rosiile taiate...

Cartofi noi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 16 Iun 2010

Se curata si se spala cartofii apoi se taie un capacel in partea de sus si se scoate cu ajutorul unei lingurite o parte din miez.acesta se trece prin masina de tocat apoi se amesteca cu kaizerul taiat marunt,cu oul,verdeturile si usturoiul tocate marunt,cu sare si piper dupa gust.cu acest amestec...

Salata usoara de fasole verde

In Salate la 16 Iun 2010

se spala si se fierbe la abur fasolea verde.iaurtul se amesteca cu usturoiul si mararul tocate cat mai fin,cu sare si piper dupa gust.se aseaza fasolea rece pe un platou,se toarna sosul deasupra,se presara cu un praf de chilli si se serveste.este o reteta usoara si delicioasa! pofta mare!!!

Supa-crema de zucchini

In Supe la 15 Iun 2010

Se spala si se curata legumele. Ceapa tocata nu prea marunt si morcovul taiat rondele se pun la calit intr-o oala impreuna cu uleiul. Cand incep sa se inmoaie putin se adauga si zucchinii taiati in felii sau cuburi si se toarna si supa de legume sau apa fierbinte. Se acopera cu un capac si se...

Vita de vie conservata

In Conserve la 14 Iun 2010

Se culeg frunze tinere de vita si crengute de marar. Se spala si se lasa pana a doua zi sa se zvante.Se aseaza cate 5 frunze ,se pune o crenguta de marar si se ruleaza. Aceste rulouri se introduc in sticla. Din cand in cand se scutura sticla pt a face loc altor rulouri. Se pune capacul si se...

Salata de dovlecei si bob

In Salate la 14 Iun 2010

se spala legumele si verdeturile.bobul se pune la fiert in apa usor sarata iar dovleceii taiati cuburi mai mari sau felii se fierb  la abur apoi se lasa sa se racoreasca si sa se scurga bine.galbenusul,uleiul,sucul de lamaie,sarea si piperul se pun intr-un vas mai inalt si se amesteca cu...

Mancarica de mazare cu calcan

In Peste la 11 Iun 2010

se spala si se portioneaza pestele apoi se da cu un praf de sare.intr-o cratita cu gura cat mai larga se pune la calit ceapa tocata marunt impreuna cu uleiul,apoi se adauga mazarea si cartofii taiati cuburi sau felii,se toarna supa si se lasa sa fiarba.cand cartofii si mazarea sunt pe jumatete...

Bors de loboda cu perisoare

In Ciorbe la 8 Iun 2010

Pui la fiert legumele in apa rece. Carnea o amesteci cu ceapa verde si patrunjelul tocate fin,cu orezul,oul,sare si piper si formezi perisoare. Cand legumele sunt pe jumatate fierte,adaugi perisoarele,loboda tocata marunt si lasi sa fiarba la foc mediu. Incerci perisoarele daca sunt...

Calcan cu legume la cuptor

In Peste la 8 Iun 2010

cureti, speli si portionezi pestele iar legumele le tai dupa preferinta.ungi o tava termorezistenta cu ulei si pui legumele,presarate cu sare si piper.asezi deasupra pestele condimentat dupa gust,stropesti cu ulei si torni supa de legume si introduci tava la cuptor pt 45 minute,la foc mediu.sucul...

Piept de pui cu legume si galuste

In Pui la 5 Iun 2010

se taie pieptul si legumele cuburi sau rondele. se caleste puiul in ulei pana devine alb,se adauga ceapa si morcovul si dupa cateva minute restul legumelor. se adauga o ceasca de apa sau supa de pui si se fierbe la foc mediu pana se patrund,fara a se sfarama. se adauga sare si piper si...

Afisate 91 - 120 din 260 retete    

Postari recente

publicat la 04.11.2011

Orez cu carnita de porc la tigaie

publicat la 04.11.2011

Oua umplute

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Eşti pe un drum greşit. A, ştiai? Un motiv suficient de puternic să alegi varianta plătită a Hohoscopului… Prea te-ai dedulcit la mocăciuni.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]