Cod cu sos meuniere

de vero_closca in Peste, 26 Iun 2010 | 7632 vizualizari

 

este o reteta pe care am descoperit-o in " Bucatarul tau"...

 

INGREDIENTE

  • 800g cod sau macrou
  • 1 lamaie
  • 1 ardei iute
  • 50 ml ulei
  • 5 catei de usturoi
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • piper boabe
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu sos meuniere:

pestele se curata,se spala si se usuca cu un servet curat si se portioneaza.se presara pestele cu sare si se frige pe gratarul incins.

separat,se pun la fiert intr-o craticioara 300 ml apa,se adauga uleiul,usturoiul feliat sau zdrobit,o felie de lamaie si sucul de la lamaie,boabe de piper si piper macinat si un praf de sare.poti adauga si ardeiul iute intreg daca iti place mai picant sau poti sa-l adaugi feliat la sfarsit.

cand sosul clocoteste,se reduce focul si se adauga bucatile de peste cu grija.se lasa sa fiarba pana cand sosul devine alb-laptos.

se serveste cu mamaliguta.

pofta mare!

TIPS-URI

1

la acest sos se pun de obicei si capere.iar daca sunt folosite se recomanda ca o treime din cantitate sa fie tocate foarte marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu sos meuniere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

mihaelar63 1

28.06.2010, 10:38

5 furcu cu mari multumiri , esti ,, responsabila '' de noua mea ,, pasiune '' pentru peste [ m-au incitat reetele tale si nu regret ]

vero_closca 1

28.06.2010, 11:08

multumesc mult, Mihaela! si ma bucur ca iti plac retetele mele. eu sunt innebunita dupa peste!

Bunica 1

14.07.2010, 18:15

Foarte, foarte bun !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou in vasul de lut