vasimur

4

Bucataras
grozav

Piatra Neamț

Bucataras din 14.09.2017

RETETE161
PRIETENI93
Retete

Rondele de ardei iuti, in otet

In Conserve la 3 Dec 2018

Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se...

Ciorba de varza dulce, reteta de post

In Mancaruri de post la 23 Noi 2018

Cum se prepara Ciorba de varza dulce, reteta de post Se curăță și se spală bine legumele (morcovul, pătrunjelul și țelina), după care se dau prin răzătoarea mică. Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt. Se toarnă uleiul într-o tigaie, se pune ceapa la călit,...

Aperitiv omleta cu cartofi, salam si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2018

Se curăță și se spală bine cartofii. Se taie rondele nu prea groase, ca să se prăjească ușor. Se toarnă uleiul într-o tigaie și se pun cartofii la prăjit, 2-3 minute, pe ambele părți. Ouăle se sparg și se bat într-o farfurie, se pune sare, piper și boia, după gust....

Sarmalute in foi de varza dulce, fierte in suc de rosii

In Mancaruri cu carne la 12 Noi 2018

Mai întâi se pregătesc frunzele de varză dulce, pentru sarmale. Într-un vas potivit, se pune apă la fiert cu 3-4 linguri de sare de bucătărie. Se îndepărtează cotorul la varză și eventual un rând de frunze și se scufundă în apa fierbinte, cu ajutorul...

Fasole batuta, in chifle, cu sos de ceapa si salata de sfecla rosie

In Mancaruri de post la 3 Noi 2018

Cu câteva ore înainte de a o pregăti, alegem fasolea (dintr-un kg de fasole a rămas  cca 800 g!), o spălăm bine și o punem la înmuiat în apă fierbinte, în așa fel încât să fie bine acoperită. Eu o pun la hidratat cu o seară înainte. A...

Zacusca de ghebe

In Zacusca la 26 Oct 2018

Se spală ardeii și gogoșarii iar după ce se coc, se pun într-un vas acoperit cu capac și se lasă puțin (acest lucru va face ca pielița să se poată îndepărta mult mai ușor!). Ardeii și gogoșarii copți, se curăță de pielițe, de cotoare și de semințe și se lasă să...

Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi

In Mancaruri de legume la 24 Sep 2018

Preparare Reteta de tocanita de ciuperci champignon, cu ceapa si usturoi Curăţăm ciupercile, apoi le spălăm bine şi le tăiem felii. Spălăm roșia, o curățăm de pieliță și semințe și o tocăm mărunt. Ceapa curățată și spălată, o tocăm mărunt după care o călim...

Pizza Calzone

In Pizza la 11 Aug 2018

Preparare aluat: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, ou, sare, drojdie și apă caldă. După o scurtă frământare adăugați ulei de măsline și lăsați aluatul la dospit cca 15-20 minute, la căldură. Aluatul crescut se împarte...

Aperitiv rulada de cartofi, cu carne, spanac si cașcaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Iul 2018

Preparare ruladă Pasul 1. Răzuim cașcavalul, pe răzătoarea mică și-l împărțim în 3 părți, aproximativ egale. Tava pregătită pentru a găti rulada, o tapetăm cu hârtie de copt și punem un prim strat de cascaval răzuit. Curățăm cartofii, îi...

Varza calita, cu carnat afumat

In Mancaruri de legume la 27 Iun 2018

Tăiem cârnatul în bucăți potrivite, îl crestăm, după care îl punem la prăjit, în uleiul încins. Dacă cârnatul este proaspăt, îl înțepăm cu furculița din loc în loc (ca să nu plesnească în timpul gătirii) și mai...

Milkshake de piersici si banane

In Bauturi la 22 Iun 2018

Decojim banana și o tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm sâmburele și coaja piersicilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator, cel mult 15 minute, dacă nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am dorit ca să...

Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci

In Mancaruri de post la 21 Iun 2018

Cum se prepara Reteta de post, simpla si gustoasa de Ciulama de ciuperci Curățăm și spălăm bine ceapa, după care o tocăm mărunt (eu am folosit un choper de legume). În uleiul încins, călim ceapa până ce se înmoaie și devine ca sticla, cca 3-4 min, fără...

Ardei umpluti, in sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 17 Iun 2018

Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt.  Într-o tigaie, călim ceapa  împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu...

Sarmalute in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 17 Iun 2018

Prepararea foilor de viță de vie Foile de viță de vie se aleg cât mai fragede și mai rotunjite pentru a înveli mai ușor sarmalele. Dacă aveți frunze proaspete este suficient să le spălati cu apa rece, să le tăiați codițele și apoi să le opăriți în apă...

Smoothie & Milkshake de banane si capsuni

In Love Smoothies la 10 Iun 2018

Decojim bananele și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator, cca 10-15 minute, dacă nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am dorit ca să înghețe...

Chiftele de post, din cartofi si ciuperci

In Mancaruri de post la 10 Iun 2018

Se curăță cartofii, se spală bine și se taie bucăți mai mari. Se pun la fiert în apă cu puțină sare, atunci când apa clocotește. Sunt gata când intră ușor furculța în ei. Se stoarce apa și se sfarmă  ca și pentru piure, cu o ustensilă din aceea de...

Garnitura de cartofi noi, cu marar si sos de usturoi

In Mancaruri de legume la 4 Iun 2018

Preparare cartofi Într-o oală, punem apă la fiert, cu puțină sare. Spălăm foarte bine cartofii de praf şi pământ și îi curăţăm de coajă. Dacă sunt prea mari, îi tăiem în 4-6 bucăți. Când apa fierbe, punem cartofii și îi lăsăm...

Varza a la Cluj

In Mancaruri cu carne la 23 Mai 2018

Pregătirea verzei Varza murată se desface foaie cu foaie și se spală în apă rece, după care se pune la scurs, într-o sită. Varza se toacă fâșii subțiri, sau cum vă place și se pune la călit într-o cratiță sau tigaie încăpătoare, în care am...

Smoothie de kiwi, banane si capsuni

In Love Smoothies la 17 Mai 2018

Decojim bananele și kiwi și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator, cca 10-15 minute, dacă nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am vrut ca să...

Desert clatite cu flori de salcam

In Dulciuri la 9 Mai 2018

Mai întâi spălăm bine florile de salcâm și le lăsăm la uscat pe un prosop de bucătarie. Între timp pregătim scrobul.  Batem bine ouăle cu telul (pentru rapiditate, eu folosesc un mixer) și le amestecăm cu laptele. Opțional punem zahăr vanilat și...

Gratin de cartofi cu urzici si cascaval

In Mancaruri de legume la 2 Mai 2018

Prepararea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul și alte impurități. Apoi se scot cu o spumieră sau cu mâinile într-o tavă....

Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa

In Mancaruri de legume la 26 Apr 2018

Cum se prepara Piure de urzici cu usturoi, reteta de post delicioasa: Pregătirea urzicilor Urzicile se aleg, se rup codițele și se separă de alte “buruieni”. Se spală bine, într-un vas mare umplut cu apă, pentru a înlătura nisipul și alte impurități. Apoi...

Cartofi aromatizati, la cuptor

In Mancaruri de post la 20 Apr 2018

Cartofii se spală bine si se curăță de coajă. Puteți să-i lăsați și cu coajă, dacă țineți neapărat. Se taie cuburi nu prea mari, sau felii groase de cca 0,5 cm, în funcție de mărimea cartofilor. Arată mai bine dacă-i tăiați rondele cu un cuțit ondulat dar sunt la fel...

Socata, din flori uscate

In Bauturi la 11 Apr 2018

Pune m 1 l de ap ă î ntr- o oală , impreuna cu zaharul la foc mic ș i l ăsăm p ână c â nd zaharul se dizolv ă (nu trebuie s ă fiarb ă ). Oprim focul și lăsăm siropul să se răcească. Între timp, pregătim celelalte ingrediente pentru...

Ciorba de burta

In Ciorbe la 11 Apr 2018

Cum p regăti m  ciorbă de burtă : Este de preferat burtă de vițel gata curățată, dar nu prefiartă, deoarece nu mai beneficiați de savoarea și gustul adevărat al ciorbei de burtă . C hiar dacă este albă și curată, pentru a îndepărta orice miros...

Mini Pizza cu ciuperci, cascaval, kaizer si masline

In Pizza la 3 Apr 2018

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, o lingură de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...

Aperitiv portofele cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2018

Prepararea aluatului: Se face un aluat elastic, potrivit de moale și nelipicios din: făină, zahăr, sare, drojdie, două linguri de ulei și apă caldă. Se lasă la dospit 30 minute, la căldură. Prepararea umpluturii: În timp ce aluatul dospește, pregătim umplutura. Se...

Pastrav la cuptor, pe pat de portocala, lamaie si limeta

In Pastrav la 1 Apr 2018

Curățăm peștele de solzi și înlăturăm intestinele și capul. Îl spălăm bine și-l tamponăm cu un șervet de bucătărie sau cu prosoape de hârtie. Îl filetăm, îndepărtând coloana vertebrală. Fileurile astfel obținute le asezonăm cu mixt de...

Crap in faina alba, prajit, cu cartofi natur si sos olandez

In Peste la 27 Mar 2018

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și coada, după care se face file îndepărtând coloana vertebrală. Operațiunea a durat...

Hrean in otet, la borcan

In Muraturi la 21 Mar 2018

Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică și- l p unem în borcan. Dizolvăm sarea în apă fierbinte , amestec...

Afisate 91 - 120 din 161 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]