Rondele de ardei iuti, in otet

de vasimur in Conserve, 3 Dec 2018 | 18138 vizualizari

 

Îmi place la nebunie, să mănânc o ciorbiță bună, cu ardei iute, la fel și băieților mei!  Anul acesta m-am hotărât să pun altfel ardeii iuți în otet, mai ales că băieții mi-au spus că le-ar plăcea ca oțetul să fie ceva mai dulce. De obicei îi puneam întregi dar de data aceasta i-am pus tăiați rondele, așa cum mâncasem la niște prieteni. Zis și făcut, m-am pus pe treabă și mi-au ieșit cei mai grozavi ardei iuți în oțet, făcuți vreodată! Așa că vă recomand și vouă să încercați rețeta!
Din ingredientele de mai jos au rezultat 7 porții (7 borcane de 330 g).

 

INGREDIENTE

  • 600-650 g ardei iuți, roșii
  • 200-250 g ardei iuți, verzi
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 lingură mare rasă de sare mare neiodată
  • 1 l apă
  • 0,5 l oțet din vin, de 9 grade
  • 1 lingură mare rasă de boabe de piper
  • 2 linguri mari de zahăr (sau miere)
  • 1 lingură mare rasă de boabe de muștar
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rondele de ardei iuti, in otet:

Se spală ardeii iuți și după ce se se scurg de apă, se taie rondele (de grosimea dorită) cu cuțitul, fără să ne străduim să îndepărtăm toate semințele. Se așează feliile de ardei, în borcane de 330 g, spălate și sterilizate în prealabil. Ardeii iuți se așeză în straturi de culori diferite, pentru un aspect cât mai plăcut!

Între timp se prepară oțetul. Într-o oală se pun la fiert apa, oțetul, sarea, zahărul și mirodeniile și se lasă la fiert 5 minute.

Se toarnă oțetul fierbinte peste ardeii iuți, așezați deja în borcane și se lasă să se răcească. Se pune ceva metalic (eventual lama unui cuțit) sub fundul borcanelor ca să nu se spargă când turnăm oțetul fierbinte. Dacă nu ajunge oțetul se mai prepară, respectând proporțiile. După ce se răcește, se pun capacele la borcane și se dau la cămară.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Spălați bine și sterilizați borcanele.

2

Puneți oțetul fierbinte peste ardeii iuți, tăiați rondele și așezați deja în borcane.

3

Dacă vă plac mai dulci, puteți să puneți mai mult zahăr.

4

Nu puneți prea multe mirodenii pentru a păstra gustul și savoarea specifică ardeilor iuți.

5

Puneți ceva metalic sub fundul borcanelor ca să nu se spargă atunci când turnați oțetul fierbinte peste ardeii iuți!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rondele de ardei iuti, in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

07.12.2018, 10:57

Buni!

Rahela Velicu 1

10.12.2018, 12:48

AlinGheorghilas 1

18.12.2020, 09:54

De ce nu se pun capapacele cand este otetul fierbinte?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei iuti (taiati) la borcan