Ardei umpluti, in sos de rosii

de vasimur in Mancaruri cu carne, 17 Iun 2018 | 4849 vizualizari

 

Când am preparat rețeta „Sărmăluțe în foi de viță”, cu frunze de viță de vie din congelator, am observat că mai aveam o pungă cu 6 ardei grași, numai buni pentru umplut. Așa că m-am decis să fac și niște  ardei umpluți, în sos de roșii!
Ingredientele de mai jos sunt pentru 3 porții.

 

INGREDIENTE

  • 6 ardei mari
  • 450 - 500 g carne de porc tocată (poate fi doar carne de vită sau amestec)
  • 1 ceapă medie
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 l suc de roșii
  • 1/3 pahar cu orez (cca 50 g)
  • sare de bucătărie după gust
  • piper măcinat după gust
  • boia de ardei dulce după gust
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti, in sos de rosii:

Alegem orezul, îl spălăm bine și-l punem la scurs, într-o sită. Curățăm și spălăm ceapa, după care o tocăm mărunt. 

Într-o tigaie, călim ceapa  împreună cu orezul și puțin suc de roșii (sau pastă de roșii), în uleiul încins, nu mai mult de 4-5 minute, fără să le rumenim. Dăm tigaia deoparte și lăsăm să se răcească compoziția.

În castronul cu carne tocată punem orezul și ceapa călite și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei dulce, după gust. Amestecăm bine ingredientele și lăsăm puțin la rece, ca să se întrepătrundă gusturile.

Între timp, punem ardeii într-o sită și-i lăsăm să se dezghețe și să se scurgă de apă. 

Umplem ardeii cu compoziția de mai sus și-i așezăm într-un vas potrivit, în așa fel încâ să nu se răstoarne. Turnăm suc de roșii până ce îi acoperă și-i punem să fiarbă la foc potrivit (mediu spre mic) pentru ca să nu iasă compoziția din ei. Pentru ca ardeii să stea scufundați în lichid, se pot acoperi cu o farfurioară sau cu un capac, ca să-i apese. Lăsăm la fiert mai bine de 60 minute. Când sunt gata, oprim focul și lăsăm să se răcească, cu capacul pus pe oală.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Dacă vă place, puteți folosi boia de ardei iute.

2

Puteți să folosiți și roșie proaspătă în compoziția pentru ardei umpluți.

3

Dacă doriți, puteți să puneți 1 ou, în compoziția pentru ardei umpluți.

4

Sosul de roșii îl puteți condimenta cu orice plante aromatice vă place.

5

Puteți să folosiți și ardei proaspeți, curățați de semințe și nervuri și opăriți în apă clocotită, cu sare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocanita din carne de vitel