Prajitura cu menta - reteta nr. 100

de T I M E A in Prajituri, 22 Aug 2012 | 7232 vizualizari

 

Am ajuns si eu la reteta nr. 100 pe bucataras. Si sper sa ajung la cat mai multe sute :))
Va servesc cu o prajitura aromata cu menta !

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 6 linguri nuca
  • 4 ling. apa
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf de sare
  • Crema:
  • 250 gr unt nesarat
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 2 lingurite esenta de menta
  • Sirop:
  • 100 ml apa calduta
  • 3 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de menta
  • Ornat:
  • 150 gr ciocolata cu menta (After Eight sau Royal Mints): 100 gr ciocolata o topim pe baie de aburi, apoi o punem intr-o folie de Al si o dam la frigider 30 min; 50 gr taiata bucati
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta - reteta nr. 100:

Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca amestecand usor pt a nu se lasa spuma.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Crema: mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Adaugam cacaua si esenta de menta mixand bine cateva minute. 

Taiem blatul in doua, insiropam prima foaie cu siropul obtinut prin amestecarea apei cu zaharul si esenta de menta.

Punem trei sferturi din crema si nivelam, apoi asezam a doua foaie deasupra, o insiropam si pe aceasta si ungem cu restul de crema.

Radem deasupra ciocolata scoasa din congelator.

Iar peste ciocolata rasa asezam bucatele mici de ciocolata cu menta.

Dam la frigider minim o ora, apoi putem servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta - reteta nr. 100" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura After Eight cu sos de merisoare