Am ajuns si eu la reteta nr. 100 pe bucataras. Si sper sa ajung la cat mai multe sute :))
Va servesc cu o prajitura aromata cu menta !
Pregatim blatul: batem albusurile spuma cu un varf de sare cu mixerul la treapta cea mai mare. Adaugam zaharul si mai mixam 3-4 minute. Adaugam apoi pe rand galbenusurile si apa mixand in continuare. Incorporam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula. La final adaugam nuca amestecand usor pt a nu se lasa spuma.
Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30 min.
Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Crema: mixam bine untul moale cu zaharul pudra pana nu se mai simte zaharul. Adaugam cacaua si esenta de menta mixand bine cateva minute.
Taiem blatul in doua, insiropam prima foaie cu siropul obtinut prin amestecarea apei cu zaharul si esenta de menta.
Punem trei sferturi din crema si nivelam, apoi asezam a doua foaie deasupra, o insiropam si pe aceasta si ungem cu restul de crema.
Radem deasupra ciocolata scoasa din congelator.
Iar peste ciocolata rasa asezam bucatele mici de ciocolata cu menta.
Dam la frigider minim o ora, apoi putem servi.