Un tort delicios de ciocolata facut cu drag unui baietel scump.
Vroiam sa fie ceva mai vesel, asa ca am ornat cu figurine din biscuiti.
Nu are un aspect de nota 10 dar important e ca s-a bucurat si a fost delicios.
Crema o putem pregati cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte pt ca necesita sa stea la frigider cel putin 2-3 ore. Amestecam frisca cu zaharul si punem pe foc pana fierbe. Luam de pe foc si adaugam ciocolata facuta bucatele. Amestecam bine pana se topeste ciocolata. Dupa ce ajunge la temp. camerei, dam la frigider cateva ore pana se intareste. La momentul folosirii scoatem crema din frigider si mixam bine cu mixerul la viteza mare pentru a obtine o crema pufoasa.
Pentru blat:
Mixam albususurile cu un pic de sare pana devin spuma. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.
Adaugam apoi treptat, pe rand, galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu praful de copt si cele doua tipuri de cacao.
Turnam intr-o tava rotunda (26 cm) tapetata pe fund cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 35 min.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in trei. Insiropam prima foaie de blat si ungem cu jumatate din crema (2 linguri din crema punem deoparte pt ornat). Asezam a doua foaie si procedam la fel.
Mixam frisca si adaugam cele 2 linguri de crema mixand pana se amesteca bine cele doua.
Imbracam tot tortul cu crema de frisca apoi ornam cu biscuiti.