Intr-un bol se adauga faina, zaharul si sarea se amesteca. Se face gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si se framanta o coca omogena adaugand treptat apa. La final framantam coca 2-3 minute cu ulei, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit.
Umplutura...
Spalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa.
Rupem bobitele de pe chiorchine.
Spalam borcanele si le scurgem de apa.
Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de zahar pentru borcan(depinde cat de dulci sunt strugurii)apa cat sa ii acopere,infiletam bine...
Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min.
Umplutura -intr-o...
Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile,adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura,adaugand treptat uleiul si esenta de vanilie Turnam compozitia in tava unsa si tapeta cu faina. Deasupra adaugam...
Aluatul -amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena.
Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura.
Umplutura -intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de...
Piersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate,
Adaugam zaharul si cel vanilat,
Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine cu capacele,
Asezam borcanele intr-o cratita,adaugam apa pana la gatul borcanelor,
Punem oala...
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,
Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele,
Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie,
Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare,
Turnam 1/2 din...
Amestecam faina cu sarea,adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa.
Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute
Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii...
Dovleceii se spala si se curata de coaja(nu in intregime),dupa care ii taiem rondele subtiri,
Mixam albusurile spuma cu sare,
Mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam laptele,amestecam faina cu praful de copt,si cernem peste amestecul de galbenusuri,
Adaugam feliile de dovleceii,omogenizam...
Blat -intr-un vas se amesteca ingredientele uscate. In alt vas amestecam ingredientele lichide si adaugam treptat peste cele uscate amestecand usor cu o paleta. Tapetam o tava cu hartie de cot si turnam compozitia. Dam tava la cuptor cca 30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se...
Pieptul de pui l-am taiat felii si il batem putin cu ciocanul,
Eu am pus intr-un vas 100 ml vin,sare,piper,busuioc, si am dat la frigider 30 min
Pregatim 3 farfurii in care vom pune faina,pesmetul amestecat cu sare si piper,ouale batute cu furculita.
Trecem fiecare bucata prin...
Cartofii se curata de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoarea mare,
Adaugam sare pe ei si lasam cca 5 min,
Intr-un vas batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam ceapa si patrunjelul tocat marunt,cartofii scursi bine de zeama,
Adaugam ulei intr-o tigaie si cand s-a...
Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie,
Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care ii taiem bucati.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand sa incalzit adaugam ceapa tocata...
Pieptul de pui il spalam dupa care il taiem cubulete,
Ouale le batem impreuna cu condimetele,adaugam smantana,bicarbonatul si faina,
Adaugam bucatile de carne si amestecam,acoperim si lasam la frigider 15-30 minute
Adaugam ulei intr-o tigaie si cand este bine incins adaugam cate o...
Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic.
Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute.
Bucatile de carne le prajim pe ambele...
Caisele si piersicile se spala,se taie in 2 se scot samburii.
Punem apa intr-o cratita si punem la foc, cand incepe sa fiarba adaugam fructele si lasam sa fiarba putin cat sa se inmoaie.
Le scurgem de apa si lasam sa se raceasca foarte bine.
Le decojim si le pisam cu furculita pana...
Intr-un cratita adaugam 100 ml frisca,untul si ciocolata,punem pe foc si lasam pe foc pana se topeste amestecand continuu,
Lu-am cratita de pe foc si adaugam cacao,omogenizam si lasam sa se raceasca,
Amestecam iaurtul cu mierea si adaugam peste crema de ciocolata si dam la frigider cca 30...
Blatul- mixam untul moale cu branza de vaci,adaugam galbenusurile si zaharul.mixam bine dupa care adaugam faina si praful de sare,daca mai este nevoie adaugam apa rece,ca sa rezulte o coca omogena,o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30 min,
Crema -mixam ouale cu branza de vaci si...
Sosul de rosii -adaugam uleiul in tigaie,adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin,adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite,condimentam cu sare si piper dupa gust,lasam la foc mic pana se formeaza ca un sos,la final punem busuiocul,
Punem apa si sare intr-o cratita,cand fierbe apa...
Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute
Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii ii taiem cubulete, morcovul felii.
Rosiile le tocam marunt (sau folosim robotul de...
Intr-un vas frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam si restul de ingrediente, faina cat sa rezulte un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam cca 20-30 minute.
Impartim aluatul in 2 dupa care intindem cate o...
Blatul -intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute
Crema -intr-un vas mixam galbenusurile...
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,
Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca,
Fierbem 3 oua in apa cu sare.
Intr-un vas batem 3 oua cu sare,adaugam branza data prin razatoare,ceapa...
Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea.
Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei, amestecam si adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apa cat sa acopere carnea...
Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare.
In tava...
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei
Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca,
Ii curatam de coaja si ii taiem felii,
Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare si le adaugam peste...
Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de...
Spalam piersicile, le taiem in 4 ca sa scoatem samburii
Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin ca o spuma lucioasa,
Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam laptele si omogenizam,
Adaugam galbenusurile peste albusuri,faina cernuta si praful de...
Intr-un ibric adaugam untul taiat cubulete si ciocolata rupta,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu,luam de pe foc si lasam sa se raceasca,
Intr-un vas amestecam faina cu cacao,praful de copt,sarea,
Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea,adaugam visinata,ciocolata...
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute
Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam dupa care adaugam bucatile de carne. Acoperim vasul si dam la frigider 30 minute-1 ora,
Intr-o...
Pizza cu ciuperci
Intr-un bol se adauga faina, zaharul si sarea se amesteca. Se face gaura in mijloc, adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta si se framanta o coca omogena adaugand treptat apa. La final framantam coca 2-3 minute cu ulei, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit. Umplutura...
Compot de struguri
Spalam bine struguri si ii lasam sa se scurga de apa. Rupem bobitele de pe chiorchine. Spalam borcanele si le scurgem de apa. Asezam bobitele de struguri in borcane,adaugam 3-4 linguri de zahar pentru borcan(depinde cat de dulci sunt strugurii)apa cat sa ii acopere,infiletam bine...
Coronita cu piept de pui
Aluat -intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min. Umplutura -intr-o...
Pandispan cu afine si sos de capsuni
Intr-un bol mixam albusurile spuma,adaugam zaharul si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile,adaugam faina amesteca cu praful de copt si cernuta. Amestecam usor cu o lingura,adaugand treptat uleiul si esenta de vanilie Turnam compozitia in tava unsa si tapeta cu faina. Deasupra adaugam...
Tarta cu pere
Aluatul -amestecam toate ingredientele si framantam o coca nelipicioasa si omogena. Intindem coca intr-o foaie subtire si o adaugam in tava unsa si tapetata cu faina. Dam tava la congelator pana pregatim umplutura. Umplutura -intr-un bol maruntim alunele,zaharul,scortisoara si un praf de...
Compot de piersici
Piersicile le spalam bine si le taiem in 2,scoatem samburii, dupa care le asezam in borcanele spalate si sterilizate, Adaugam zaharul si cel vanilat, Umplem borcanele cu apa,le inchidem bine cu capacele, Asezam borcanele intr-o cratita,adaugam apa pana la gatul borcanelor, Punem oala...
Chec cu zmeura
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana se topeste, Adaugam galbenusurile mixand dupa fiecare,uleiul si laptele, Amestecam faina cu praful de copt si cernem peste compozitie, Amestecam cu o lingura de lemn cu miscari usoare, Turnam 1/2 din...
Samosa cu cartofi
Amestecam faina cu sarea,adaugam uleiul si treptat apa,framantam pana rezulta o coca nelipicioasa. Acoperim si lasam sa se odihneasca 30 minute Fierbem cartofii (spalati) cat sa intre furculita in ei ,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, ii curatam de coaja si ii...
Tarta cu dovlecei
Dovleceii se spala si se curata de coaja(nu in intregime),dupa care ii taiem rondele subtiri, Mixam albusurile spuma cu sare, Mixam galbenusurile cu uleiul,adaugam laptele,amestecam faina cu praful de copt,si cernem peste amestecul de galbenusuri, Adaugam feliile de dovleceii,omogenizam...
Tort spirala
Blat -intr-un vas se amesteca ingredientele uscate. In alt vas amestecam ingredientele lichide si adaugam treptat peste cele uscate amestecand usor cu o paleta. Tapetam o tava cu hartie de cot si turnam compozitia. Dam tava la cuptor cca 30 minute pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se...
Pui parmigiana
Pieptul de pui l-am taiat felii si il batem putin cu ciocanul, Eu am pus intr-un vas 100 ml vin,sare,piper,busuioc, si am dat la frigider 30 min Pregatim 3 farfurii in care vom pune faina,pesmetul amestecat cu sare si piper,ouale batute cu furculita. Trecem fiecare bucata prin...
Rosti
Cartofii se curata de coaja,ii spalam si ii dam prin razatoarea mare, Adaugam sare pe ei si lasam cca 5 min, Intr-un vas batem ouale cu sare si piper dupa gust,adaugam ceapa si patrunjelul tocat marunt,cartofii scursi bine de zeama, Adaugam ulei intr-o tigaie si cand s-a...
Clatite cu ficatei de pui
Ficateii ii spalam,curatam daca este nevoie,ii punem intr-o oala cu apa si ii punem pe foc sa fiarba cateva clocote,spumam de cate ori este nevoie, Scurgem de apa,lasam sa se raceasca dupa care ii taiem bucati. Intr-o tigaie adaugam uleiul si cand sa incalzit adaugam ceapa tocata...
Parjoale ministeriale
Pieptul de pui il spalam dupa care il taiem cubulete, Ouale le batem impreuna cu condimetele,adaugam smantana,bicarbonatul si faina, Adaugam bucatile de carne si amestecam,acoperim si lasam la frigider 15-30 minute Adaugam ulei intr-o tigaie si cand este bine incins adaugam cate o...
Shaorma
Pieptul de pui il taiem felii potrivit de subtiri (ca petnru sinitele), le batem cu ciocanul un pic. Intr-un vas amestecam vinul cu sare,piper,usturoiul pisat,busuiocul si boia de ardei,adaugam bucatile de carne,acoperim si dam la frigider 30 minute. Bucatile de carne le prajim pe ambele...
Inghetata de caise
Caisele si piersicile se spala,se taie in 2 se scot samburii. Punem apa intr-o cratita si punem la foc, cand incepe sa fiarba adaugam fructele si lasam sa fiarba putin cat sa se inmoaie. Le scurgem de apa si lasam sa se raceasca foarte bine. Le decojim si le pisam cu furculita pana...
Inghetata de ciocolata
Intr-un cratita adaugam 100 ml frisca,untul si ciocolata,punem pe foc si lasam pe foc pana se topeste amestecand continuu, Lu-am cratita de pe foc si adaugam cacao,omogenizam si lasam sa se raceasca, Amestecam iaurtul cu mierea si adaugam peste crema de ciocolata si dam la frigider cca 30...
Tarta cu branza si zmeura
Blatul- mixam untul moale cu branza de vaci,adaugam galbenusurile si zaharul.mixam bine dupa care adaugam faina si praful de sare,daca mai este nevoie adaugam apa rece,ca sa rezulte o coca omogena,o impaturim in folie alimetara si dam la rece 30 min, Crema -mixam ouale cu branza de vaci si...
Lasagna cu branza
Sosul de rosii -adaugam uleiul in tigaie,adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin,adaugam usturoiul pisat si rosiile zdrobite,condimentam cu sare si piper dupa gust,lasam la foc mic pana se formeaza ca un sos,la final punem busuiocul, Punem apa si sare intr-o cratita,cand fierbe apa...
Ostropel cu carne de porc
Carnea de porc o taiem bucati si o punem la fiert in apa cu sare, spumam de cate ori este nevoie, dupa care mai lasam sa fiarba cca 5 minute Intre timp curatam legumele, ceapa o tocam marunt, ardeii ii taiem cubulete, morcovul felii. Rosiile le tocam marunt (sau folosim robotul de...
Minciunele
Intr-un vas frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam si restul de ingrediente, faina cat sa rezulte un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam cca 20-30 minute. Impartim aluatul in 2 dupa care intindem cate o...
Tarta cu branza si bezea
Blatul -intr-un vas mixam untul cu zaharul si galbenusul, adaugam laptele, adaugam faina si apa rece daca mai este nevoie (depinde de faina care o folosim) trebuie sa iasa un aluat potrivit de tare. Acoperim in folie alimentara si dam la rece 30 minute Crema -intr-un vas mixam galbenusurile...
Cartofi frantuzesti
Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare, Cand au fiert ii scurgem de apa,oprim 4-5 cartofi si restul ii pisam ca pentru pireu,lasam sa se raceasca, Fierbem 3 oua in apa cu sare. Intr-un vas batem 3 oua cu sare,adaugam branza data prin razatoare,ceapa...
Papricas cu galuste
Carnea de pui se spala si se prajeste in putin ulei pana isi schimba culoarea. Scoatem carnea pe o farfurie, adaugam ceapa tocata si lasam sa se caleasca putin. Adaugam boiaua de ardei, amestecam si adaugam carnea si lasam putin sa se caleasca impreuna. Adaugam apa cat sa acopere carnea...
Tort ecler
Aluatul: intr-o cratita punem apa, uleiul si sarea. Punem pe foc si cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si dam deoparte sa se raceasca foarte bine. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecam bine dupa fiecare. In tava...
Budinca de cartofi cu ciuperci
Cartofii ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,cat sa intre furculita in ei Ii scurgem de apa,ii trecem pe sub un jet de apa rece si ii lasam sa se raceasca, Ii curatam de coaja si ii taiem felii, Ciupercile le curatam si le fierbem in apa cu sare si le adaugam peste...
Prajitura cu capsuni
Blatul - mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, uleiul, coaja de lamaie, faina amestecata cu praful de copt si omogenizam cu lingura. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de...
Prajitura cu piersici
Spalam piersicile, le taiem in 4 ca sa scoatem samburii Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin ca o spuma lucioasa, Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam laptele si omogenizam, Adaugam galbenusurile peste albusuri,faina cernuta si praful de...
Briose cu ciocolata
Intr-un ibric adaugam untul taiat cubulete si ciocolata rupta,punem pe foc pana se topeste amestecand continuu,luam de pe foc si lasam sa se raceasca, Intr-un vas amestecam faina cu cacao,praful de copt,sarea, Ouale le mixam cu zaharul pana isi schimba culoarea,adaugam visinata,ciocolata...
Piept de pui in crusta de mac si susan
Pieptul de pui il spalam si il taiem felii mai grosute Intr-un vas adaugam sare, piper, usturoiul curatat si tocat felii, frunzele de busuioc tocate, vinul amestecat cu kecheap, omogenizam dupa care adaugam bucatile de carne. Acoperim vasul si dam la frigider 30 minute-1 ora, Intr-o...