Prajitura cu piersici

de Lau in Prajituri, 29 Iun 2013 | 9842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 250 g faina
  • 1/2 cescuta ulei
  • 100 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 5 piersici
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu piersici:

Spalam piersicile, le taiem in 4 ca sa scoatem samburii

Mixam albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin ca o spuma lucioasa,

Galbenusurile le mixam cu uleiul,adaugam laptele si omogenizam,

Adaugam galbenusurile peste albusuri,faina cernuta si praful de copt,amestecam cu o lingura cu miscari usoare,

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,

Asezam deasupra bucatile de piersici (scurse de zeama)

Dam la cuptorul incalzit cca 40 minute, pana trece testul cu scobitoarea,

Lasam sa se raceasca putin in tava dupa care o scoatem pe un gratar ca sa se raceasca complet,

Se pudreaza cu zahar si se portioneaza,

TIPS-URI

1

Aluatul are consistenta unui chec

2

Piersicile se pot curata de coaja

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu piersici, iaurt si frisca