Coronita cu piept de pui

de Lau in Pizza, 13 Sep 2013 | 3882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 1 cub de drojdie
  • 1 -2 linguri untura
  • apa calduta
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 1 piept de pui(de tara am avut eu)
  • 1 ceapa
  • masline
  • 100 g sunca
  • sare
  • piper
  • cascaval
  • telemea
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita cu piept de pui:

Aluat-intr-un bol amestecam faina cu zaharul si sarea,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putia apa calduta,adaugam untura si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana rezulta o coca elastica si nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit cca 30 min.

Umplutura-intr-o tigaie calim ceapa tocata,adaugam pieptul(eu l-am fiert dupa care l-am taiat bucati)lasam sa se caleasca putin impreuna,adaugam sunca taiata bucati potrivim de sare si piper dupa gust,lasam inca cca 2-3 min pe foc dupa care lasam sa se raceasca

Intindem coca intr-o foaie subtire(cerc)asezam in tava unsa si tapeta cu faina,facem un cerc in mijloc,fara sa apasam tare,dupa care cu cutitul il vom imparti in triunghiuri,

Sos de rosii-am amestecat 2 linguri pasta de toamte cu putian apa,oregano,busuioc,sare si piper

Ungem marginea cu sos de rosii,adaugam umplutura,masline si cascaval si telemea data prin razatoare

Adaugam fiecare colt deasupra deasupra umpluturii,ungem cu un ou desfacut cu putin lapte,

Dam la cuptorul incalzit pana se rumeste frumos

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza pe blat din paine