Blat-maruntim biscuiti(cu ajutorul robotului)adaugam zaharul,zaharul vanilat,amestecam bine dupa care adaugam untul topit impreuna cu ciocolata si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura pasam bine pana devine un blat...
Despicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min.
Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie si punem din nou pe foc laptele.
Intr-un vas frecam galbenusruile cu zaharul,adaugam amidonul si...
Ciresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi.
Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros.
A 2 zi scurgem siropul lasat de cirese,adaugam restul de zahar ,lamaia taiata feliisi punem pe foc lasand sa fiarba cca 20 min...
Rupem coditele cireselor si le spalam in cateva ape,
Adaugam cirese in borcanele spalate si uscate,lasand loc si pentru apa,adaugam cate 2 linguri de zahar si o lingura de zahar vanilat la fiecare borcan de 800 ml.
Inchidem borcanele cu capac si le asezam intr-o cratita care am pus un...
Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac,
In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii...
Aluat-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie si amestecam bine.adaugam oul batut,untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen.
Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora.
Umplutura-curatam merele,le dam prin razatoarea mare si...
Intr-o tigaie adaugam untul si uleiul si cand sa incins adaugam ceapa tocata marunt si o calim putin dupa care adaugam merele taiate felii,zaharul si lasam sa se prajeasca putin cca 5 min,sa prinda culoare caramelului,
Scoatem ceapa si merele din tigaie cu o spumiera si acoperim,
Adaugam...
Aluatul- untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam faina,amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza,la final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un...
Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios,
Invelim in folie si dam la rece o ora.
Boabele de struguri le spalam si le lasam sa se scurga bine.
Formam bilute din...
Merele se curata si se taie bucati potrivite.
Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic.
Merele trebuie sa fie moi dar sa nu sa se zdrobeasca.
Scoatem merele cu stafidele intr-o farfurie acoperim si in...
Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine.
Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider.
Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si...
Curatam legumele.le spalam si le tocam.
Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam rosiilesi condimente dupa gust, amestecam lasam sa se caleasca putin impreuna dupa...
Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30 min.
Intre timp curatam cartofi si fierbem cat sa intre furculita in ei,ii scurgem de apa si ii...
Cartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece,ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam.
Intre timp pregatim maioneza dintr-un galbenus,1 lingura mustar si ulei.
Taiem ceapa marunt,ridichiile rondele si...
Dulceata de capsuni reteta
Spalam si curatam capsunile de codite,adaugam zaharul,acoperim si lasam peste noapte pentru asi lasa siropul.
A 2 zi adaugam capsunile cu tot cu sirop intr-o cratita,rubarba curatata,spalata si taiata bucati,zeama de lamaie,amestecam si punem pe foc mediu sa...
Tiramisu reţetă originală
Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza.
Separat mixam albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o bezea tare.
Adaugam crema de...
Intr-un bol adaugam faina cernuta,branza sfaramata,zaharu,ceapa,usturoiul tocat si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc.
Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut,margarina si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic.
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana...
Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios.
Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min.
Intre...
Curatam capsunele de codite,dupa care le spalam,le scurgem bine de apa,adaugam zaharul peste ele,acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop.
A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul unei site.
Punem siropul intr-o cratita,adaugam zeama de la 1/2 lamaie,cealalta jumatate o adaugam...
Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul,
Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu ajutorul unei canite,linguri apasam foarte bine astfel incat blatul sa fie uniform.
Dam tava la...
Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii.
Punem pe foc pana se dizolva zaharul.
Intre timp spalam si curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm,
Asezam in borcane(sa fie pline,vor scadea la fiert)adaugam siropul de capsuni caldut,inchidem borcanele....
Spalam si curatam fructele, le taiem bucati dupa care le punem in blender si le blenduim.
Separat in alt bol mixam smantana impreuna cu zaharul. Cand capata consistenta dorita adaugam zeama de lamaie, piureul de fructe si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Punem compozitia intr-o...
Fructele le curatam, spalam, le taiem bucati si le punem la congelator cateva ore.
Scoatem fructele cu cca 10 min dupa care le punem in robot si le blenduim,adaugam zaharul, laptele si blenduim pana ce se omogenizeaza.
Adaugam lapte in functie de consistenta dorita.
Il punem in...
Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un aluat omogen si elastic.
Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu putin ulei si adaugam 100...
Mascarponele il mixam cu zaharul,dupa care adaugam frisca mixata,esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza,
In pahare adaugam piscoturi care le-am inmuiat in cafea,crema de mascarpone,capsuni,piscoturi,crema si decoram cu capsuni.
Dam la frigider cateva ore inainte de servire.
Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul.
Framantam un aluat omogen si elastic,invelim in folie alimentara si dam la rece cateva ore.
Crema -amestecam branza cu zaharul si...
Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam.
Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora.
Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,...
Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si ii scurgem bine de apa.
Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul.
Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa...
Intr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min.
Oprim focul si dam deoparte sa se raceasca cca 3 min dupa care adaugam gelatina hidrata in apa cat sa acoper si dizolvata pe baie...
Albusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra.
Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de copt sa se usuce,intr-un loc ferit de lumina soarelui timp de 48 ore.
Dupa care le punem intr-un...
Cheesecake cu ciocolata
Blat-maruntim biscuiti(cu ajutorul robotului)adaugam zaharul,zaharul vanilat,amestecam bine dupa care adaugam untul topit impreuna cu ciocolata si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura pasam bine pana devine un blat...
Inghetata de vanilie cu fructe tropicale
Despicam pastaia de vanilie si punem intr-o cratita impreuna cu laptele si punem pe foc,cand incepe sa fiarba oprim focul,acoperim si lasam 30 min. Dupa cele 30 min scoatem pastaia de vanilie si punem din nou pe foc laptele. Intr-un vas frecam galbenusruile cu zaharul,adaugam amidonul si...
Dulceata de cirese
Ciresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi. Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros. A 2 zi scurgem siropul lasat de cirese,adaugam restul de zahar ,lamaia taiata feliisi punem pe foc lasand sa fiarba cca 20 min...
Compot de cirese albe
Rupem coditele cireselor si le spalam in cateva ape, Adaugam cirese in borcanele spalate si uscate,lasand loc si pentru apa,adaugam cate 2 linguri de zahar si o lingura de zahar vanilat la fiecare borcan de 800 ml. Inchidem borcanele cu capac si le asezam intr-o cratita care am pus un...
Tocana de legume cu iepure
Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In uleiul in care am prajit carnea adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii...
Placinte cu mere caramelizate
Aluat-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea,praful de copt,coaja de lamaie si amestecam bine.adaugam oul batut,untul rece taiat bucati dupa care framantam un aluat omogen. Invelim aluatul in folie alimentara si dam la rece cca 1 ora. Umplutura-curatam merele,le dam prin razatoarea mare si...
Pui cu mere
Intr-o tigaie adaugam untul si uleiul si cand sa incins adaugam ceapa tocata marunt si o calim putin dupa care adaugam merele taiate felii,zaharul si lasam sa se prajeasca putin cca 5 min,sa prinda culoare caramelului, Scoatem ceapa si merele din tigaie cu o spumiera si acoperim, Adaugam...
Placinta cu branza si mere
Aluatul- untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam faina,amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie,amestecam bine pana ce se omogenizeaza,la final adaugam albusurile batute spuma si framantam un aluat omogen,acoperim cu un...
Gogosi cu struguri
Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de copt,bicarbonatul,esenta de rom,coaja de lamaie si framantam un aluat omogen si nelipicios, Invelim in folie si dam la rece o ora. Boabele de struguri le spalam si le lasam sa se scurga bine. Formam bilute din...
Mere flambate cu nuca
Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic. Merele trebuie sa fie moi dar sa nu sa se zdrobeasca. Scoatem merele cu stafidele intr-o farfurie acoperim si in...
Prajitura cu mere si gutui
Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine. Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider. Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si...
Tocanita de linte
Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam rosiilesi condimente dupa gust, amestecam lasam sa se caleasca putin impreuna dupa...
Perisoare si cartofi noi in sos de rosii
Intr-un bol amestecam carnea cu oul,orezul(spalat si scurs bine de apa),faina,ceapa si usturoiul tocate marunt.patrunjelul tocat si condimente dupa gust,amestecam bine si dam la frigider cca 30 min. Intre timp curatam cartofi si fierbem cat sa intre furculita in ei,ii scurgem de apa si ii...
Salata de cartofi noi cu maioneza
Cartofi ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare,dupa ce au fiert ii scurgem de apa si ii trecem pe sub un jet de apa rece,ii lasam sa se raceasca dupa care ii curatam. Intre timp pregatim maioneza dintr-un galbenus,1 lingura mustar si ulei. Taiem ceapa marunt,ridichiile rondele si...
Dulceata de capsuni reteta cu rubarba
Dulceata de capsuni reteta Spalam si curatam capsunile de codite,adaugam zaharul,acoperim si lasam peste noapte pentru asi lasa siropul. A 2 zi adaugam capsunile cu tot cu sirop intr-o cratita,rubarba curatata,spalata si taiata bucati,zeama de lamaie,amestecam si punem pe foc mediu sa...
Tiramisu reţetă originală, cu capsuni
Tiramisu reţetă originală Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile cu un praf de sare dupa care adaugam zaharul pudra si mixam pana devine o bezea tare. Adaugam crema de...
Placinta cu branza si ceapa verde
Intr-un bol adaugam faina cernuta,branza sfaramata,zaharu,ceapa,usturoiul tocat si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut,margarina si incepem sa framantam un aluat omogen si elastic. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana...
Melci cu nuca
Aluatul-intr-un vas adaugam faina,zaharul,sarea si amestecam bine dupa care facem o adancitura,adaugam drojdia dizolvata cu putin lapte,untul topit,ouale batute.incepem sa framantam adaugand treptat laptele,un aluat omogen si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam la dospit 20 min. Intre...
Sirop de capsuni
Curatam capsunele de codite,dupa care le spalam,le scurgem bine de apa,adaugam zaharul peste ele,acoperim si lasam peste noapte pentru a lasa sirop. A 2 zi scurgem siropul obtinut cu ajutorul unei site. Punem siropul intr-o cratita,adaugam zeama de la 1/2 lamaie,cealalta jumatate o adaugam...
Cheesecake cu jeleu de struguri
Maruntim biscuiti cu ajutorul blenderului,peste ei adaugam untul topit si amestecam pana ce biscuiti abosrb untul, Tapetam o tava cu pereti detasabili cu folie alimentara,adaugam biscuiti si cu ajutorul unei canite,linguri apasam foarte bine astfel incat blatul sa fie uniform. Dam tava la...
Rubarba in sirop de capsuni
Intr-o cratita adaugam siropul de capsuni,zaharul si lamia taiat felii. Punem pe foc pana se dizolva zaharul. Intre timp spalam si curatam rubarba,o taiem bucati de cca 2-3 cm, Asezam in borcane(sa fie pline,vor scadea la fiert)adaugam siropul de capsuni caldut,inchidem borcanele....
Inghetata cu capsuni si rubarba
Spalam si curatam fructele, le taiem bucati dupa care le punem in blender si le blenduim. Separat in alt bol mixam smantana impreuna cu zaharul. Cand capata consistenta dorita adaugam zeama de lamaie, piureul de fructe si amestecam pana ce se omogenizeaza. Punem compozitia intr-o...
Smoothie cu capsuni si rubarba
Fructele le curatam, spalam, le taiem bucati si le punem la congelator cateva ore. Scoatem fructele cu cca 10 min dupa care le punem in robot si le blenduim,adaugam zaharul, laptele si blenduim pana ce se omogenizeaza. Adaugam lapte in functie de consistenta dorita. Il punem in...
Paine cu branza si leurda
Intr-un bol punem faina,sarea,zaharul si amestecam bine,facem o gaura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in putin zar caldut,uleiul si incepem sa framantam adaugand treptat zer pana obtinem un aluat omogen si elastic. Intindem aluatul pe masa infainata,ungem cu putin ulei si adaugam 100...
Cheesecake la pahar
Mascarponele il mixam cu zaharul,dupa care adaugam frisca mixata,esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza, In pahare adaugam piscoturi care le-am inmuiat in cafea,crema de mascarpone,capsuni,piscoturi,crema si decoram cu capsuni. Dam la frigider cateva ore inainte de servire.
Cannoli siciliani
Intr-un vas punem faina,cacao(eu am pus capuccino cu gust de ciocolata)sarea,cafea,zaharul si amestecam,facem o gaura in mijloc adaugam untura,oul,vinul,otetul. Framantam un aluat omogen si elastic,invelim in folie alimentara si dam la rece cateva ore. Crema -amestecam branza cu zaharul si...
Makrout
Intr-un vas amestecam grisul,faina,sarea adaugam untul topit si omogenizam. Va rezulta o textura nisipoasa,dupa care se acopera cu folie si dam la rece o ora. Scoatem compozitia de la rece si adaugam siropul de trandafiri ; se framanta un aluat omogen,invelim in folie si dam la rece 30 min,...
Dulceata de trandafiri
Trandafiri ii rupem partea alba,dupa care ii spalam si ii scurgem bine de apa. Adaugam 1 lingura sare de lamaie,1 lingura zahar si ii frecam pentru asi pastra culoare la fiert.Acoperim si dam la frigider pana este gata siropul. Intr-o cratita adaugam apa,zaharul si punem la foc sa...
Panna Cotta cu Green Sugar
Intr-o cratita adaugam frisca,laptele si punem pe foc mic pana ajunge in punctul de fierbere,adaugam zaharul si esenta,amestecam si mai lasam sa fiarba cca 1 min. Oprim focul si dam deoparte sa se raceasca cca 3 min dupa care adaugam gelatina hidrata in apa cat sa acoper si dizolvata pe baie...
Petale de liliac cristalizate
Albusul se bate cu cateva picaturi de apa pana incepe sa faca bule deasupra. Cu ajutorul unei pensule ungem uniform si subtire fiecare petala,presaram zahar deasupra si le asezam pe o hartie de copt sa se usuce,intr-un loc ferit de lumina soarelui timp de 48 ore. Dupa care le punem intr-un...