Dulceata de cirese

de Lau in Dulceata / Gem, 12 Oct 2015 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg cirese fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 1 lamaie
  • zeama de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese:

Ciresele le spalam si le scurgem bine de apa,le rupem coditele si le scoatem samburi.

Adaugam 3 kg de zahar peste cirese si lasam peste noapte intr-un loc racoros.

A 2 zi scurgem siropul lasat de cirese,adaugam restul de zahar ,lamaia taiata feliisi punem pe foc lasand sa fiarba cca 20 min dupa care scoatem feliile de lamaie si adaugam ciresele si lasam sa fiarba.

Luam spuma de cate ori este nevoie si amestecam din cand in cand pentru a nu se prinde de fundul vasului,

La final adaugam zeama de lamaie si punem in borcane spalate si uscate,

Acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi dupa care depozitam in camara,

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bunica 1

12.10.2015, 18:56

O bunătate!

Rocsi 1

12.10.2015, 20:00

Buna

mirela0911 1

12.10.2015, 20:57

Buna buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

Plăcintă cu pui și legume - Rețeta simplă și savuroasă

pe 20.01 la 10:12

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de cirese pietroase