Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul Retetecalamama
Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine.
Intr-o tava cu pereti detasabili adaugam biscuiti si cu o lingura presam un strat de grosime uniforma si dam la frigider.
Intr-o cratita adaugam 800 g mere curatate si taiate felii,gutuile curate si taiate bucati,150 g zahar,50 g unt si punem pe foc pana ce incep sa se inmoaie fara sa se zdrobeasca,adaugam scortisoara si mai lasam pe foc 2 min.
Lasam sa se raceasca putin dupa care adaugam 1 plic de gelatina hidratata in apa rece si dizolvata pe baie de abur,
Amestecam bine si adaugam peste biscuiti,dam la congelator cca 30 min,
Merele ramase se adauga intr-o cratita,impreuna cu zaharul ramas,20 g unt,zeama de lamaie si pe pun pe foc pana ce se inmoaie bine,la final se paseaza cu blenderul pana obtinem un piure,
Mixam frisca impreuna cu crema de branza,adaugam piureul de mere si 1 plic de gelatina hidratata.amestecam bine si turnam peste mere,
Dam la frigider cateva ore dupa care se decoareaza cu sos caramel sau dupa preferinta,